На що Клімчук обміняв свою заяву про звільнення

В обмін на те, що Клімчук напише заяву на звільнення опозиціонери підписалися під обіцянкою «утриматись від створення будь-яких органів, які суперечать чинному законодавству».

Про це йдеться у записці, написаній від руки, яку оприлюднило інтернет-видання Волинська правда. Саме таку «розписку» написали троє опозиціонерів Клімчуку, стверджує видання.

У записці йдеться:

«Звернення до волинян

Ми, депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь, народний депутат України Євген Мельник, керівник ГО «Третя Республіка» Володимир Бондар, які представляють громадян, що підтримують опозиційні сили Волинської області, для врегулювання складної політичної ситуації у Волинській області, зобов’язалися:

1. Закликати громаду не вчиняти протиправних дій, а учасників протестів – дотримуватись чинного законодавства.

2. Вважаємо потрібним та пропонуємо усім учасникам політичного процесу на Волині дотримуватися, в рамках наданих повноважень, дій виключно через переговорний процес.

3. Утриматись від створення будь-яких органів, які суперечать чинному законодавству.

Підписали: Ігор Гузь, Євген Мельник, Володимир Бондар. 24.01.2014 р».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 35
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
народна рада - теж незаконний орган??
Відповісти
Хочу зауважити, на часі відсутні будь-які гарантії того, що ті, хто стояв і так рішуче вимагав від губернатора відставки, самі уже давно при владі, хоч і в опозиції, але чомусь не завжди згадують про своїх волинських виборців. Чому так? Хіба перебування в опозиційних колах позбавляє депутатського мандата? А зараз за допомогою людей, які самі ризикують совїм життям на барикадах у Києві, Луцьку, Львові та інших містах, наші лідери Євромайдану показують свою революційну позицію. Усі хочуть влади! Але не ціною людських життів. Чомусь в наступ на "Беркут", ВВ та інші військові формування не йдуть ні Тягнибок, ні Яценюк (як обіцяв), ні Кличко, ні Гузь, ні Бондар! А щодо Бориса Петроовича, моя думка така: він - досвідчений посадовець та керівник. Я можу про це стверджувати, тому що безпосередньо стикалася з ним з робочих питань, оскільки я є державним службовцем. І вчора було дико спостерігати за тим, яким чином на нього чинився тиск величезного приниження, яке собі дозволяли представники опозиції. Такими методами діяти не можна! ДУМАЮ, НЕ КОЖЕН ГОЛОВА ОДА ВСТАНЕ ПЕРЕД СВОЄЮ ГРОМАДОЮ НА КОЛІНА!
Відповісти
Ну і правильно! Хоч розуму вистачило не робити вакханалію з захватом приміщення і силовими сутичками! За це можна тільки подякувати і Клімчуку і опозиціонерам і сподіватись, що і надалі всіми подіями буде керувати розум!!!
Відповісти
А що далі?Башкаленко в. о.?
Відповісти
Скоро волиняни прийдуть до Бориса Петровича на колінах!
Відповісти
100%
дєдушка був свій, за волинь дбав, факт.
і в районах розслабитись не давав.
і на відміну від усіх його "папєрєдніків" він по собі лишив достатньо збудованого.
ще перепросити доведеться.
Відповісти

Дійсно, Борис Петрович достойно і з честю залишив посаду керівника області.Дійсно, поважна особа. Я сподіваюся такій досвідчений управлінець знайде собі гідну роботу на Волині.
Відповісти
Писала, але комент не проскочив, повторю. Клімчук із усіма його вадами й мінусами увійде в новітню історію України як єдиний чиновнк, який став на коліна перед своєю громадою і просив зберігати спокій і мир на Волині. Ще й розписочки від ватажків опозиції домігся, що в області не буде колотнечі)).
А вирулив учора у сухому підсумку Башкаленко, голова обласної ПР, перший заступник голови ОДА, тепер в.о. Клімчуку бажаю здоров'я, він пішов ГІДНО. А волинянам бадаю, аби його наступник був значно гіднішим за Башкаленка, свободівців і Бондаря.
Відповісти
по-різному можна ставитись до клімчука, але такого мудрого керівника і господаря, людини, яка справді щиро і багато працює на волинь, у нас не було і не скоро буде (судячи з учорашніх активістів). так, він себе принизив перед необузданою масою вставанням на коліна - так може зробити тілька сильна особистість, але на відміну від інших регіонів у нас, на волині - спокій, Якби його не старалися розкрутити активісти. криком, напором без бачення завтрашніх шляхів - справи не буде. клімчук і тут був на голову мудрішим, судячи з розвитку подій на волині (сесія, продовження роботи на посаді і таке інше). вчорашні події тільки ще раз підтвердили хто є хто.
Відповісти
( Для Зими)
Та ні, Борис Петрович, тим, що став на коліна абсолютно себе не принизив. Навпаки він висловив таким чином повагу до волинян !. Мудрий, проникливий та дещо хитрий керівник.
Відповісти
Поясніть, бо, може, щось не розумію

Для чого потрібна відставка Кліма? Тим більше, що виконуючим обов'язків у цьому випадку стає Башкаленко, керівник обласного осередку ПР. Якби Петровича змусили вийти з лав ПР - це одне. Але який толк в тому, що знімуть людину з посади, на яку назначає безпосередньо президент (наш любий Яник, хто забув) ?
Відповісти
клим красава и секси!
Відповісти
Климчук - гідний крадій Волинської землі! Нехай йде на пенсію та їздить на рибалку а то він доробиться що все конфіскують що нажив ;непосильным трудом!!!
Відповісти
петрович заслуговує поваги як би всі керівники такі.пане климчук борис петрович низький вам уклін за вашу благородність.шановні згадайти часи бондаря це ганьба і позор для волині а що вам запропонує гузь-та нічого хіба що по...здєть вони як керівники неварі рваного носка климчукового.
Відповісти
Клімчук у вчорашніх подіях виглядав достойно. Це глиба. А Башкаленко зі страху лише по коридорах бігав і криворото посміхався, а мозок партії - "Сашко Курилюк" ,мабуть, розчинився в коридорах влади?
Відповісти
СЛАВА КЛІМЧУКУ!!! ВІН ЄДИНИЙ ДОСТОЙНИЙ УПРАВЛІНЕЦЬ ЯКИЙ БУВ НА ВОЛИНСЬКІЙ ЗЕМЛІ. ТАКИХ БІЛЬШЕ НЕ БУДЕ.
Відповісти
Д1йсно кажете - чиновник 1 чолов1к з велеко1 букви! А так ганебно з ним повелися люди, як1 н1чого доброго для Волин1 не зробили. Борис Петрович я, во1н "афганець", якому Вы допомогли спасли мое життя. Я 1 моя с1м"я стаю на кол1на перед Вами 1 щиро кланяюсь Вам.Дай бог Вам здоров"я, а мудрост1, поваги 1 терп1ння у Вас вистачае. С повагою Юр1й
Відповісти
Як ганебно повелися з людиною 1 чиновником з велико1 букви!Борис Петрович я, во1н "афганець", якому Ви дуже допомогли, практично Ви врятували мен1 життя. Я 1 моя с1м"я дуже Вам вдячн1, а я особисто стаю перед Вами на кол1на 1 дякую. Дай бог Вам здоров"я 1 терпимост1, а мудрост1 1 поваги у Вас вистачае. С повагою Юр1й
Відповісти
что происходит... люди?? мне страшно за вас...
Відповісти
опомнитесь..люди... у вас война...
Відповісти
шкода,що всі ці дії проводяться тими людьми кому Україна не болить.Дестабілізація ситуації не є признаками патріотизму.Вчорашні події,ще більше показали хто є мудрий керівник і сильна особистість ,і хто хоче зберегти спокій на Волині.
Відповісти
Борис Клімчук,дійсно,мудра людина.А Гузю хочется порадити так розмвляти,як він розмовляв з Борисом Петровичем,вдома.Ігор Гузь,вам би повчитися розмовляти з людьми,з повагою ставитись до людей похилого віку.
Відповісти
Ніхто не каже що Клімчук поганий, але знайте посада голови ОДА є політичною. На Волині він представляє президента Януковича який на даний момент вбиває людей. Я був всередині і скажу тільки одну річ - влада (Клімчук, Терещук, Парака, Мельникович, Башкаленко та інші) хотіли бійні, вони хотіли повторення черкаського варіанту, але їм це невдалось. Чого невдалось - напевно волинський люд розумний. Також честь і хвала тим людям які вели переговори із Клімчуком, яких ви тут обсираєте. Уявіть ситуацію - виходить Гузь і Бондар від Клімчука і кажуть "Клімчук не йде у відствку починаємо штурмувати" - що було б тоді? Вони цього не сказали і вирулили ситуацію найкраще в Україні. Зараз ми не маємо голови ОДА і Облради і маємо ціле приміщення. Чим не показово для всієї України гляньте що твориться в інших обласних центрах. Робіть висновки друзі. Слава Україні!!!
Відповісти
Борис Петрович дійсно гідна людина він став на коліна перед Волинянами , але не перед Гузем і його командою . Хочу сказати Гузю зробиш хоч процент від того що зробив Клім матимеш право голосу Але не підвищеного . Погано що за роки незалежності покоління гузів ненавчилось культури спілкуваня і поваги . Борис Ти кращий - Ти Губернатор- Слава
Відповісти
Борис Петрович - історія ,сторінка книжки - хорошої . Гузь навчись поважати достойних людей тобі до Бориса ніколи недотягнути , хіба проживеш 3 життя
Відповісти
тут як починати, ті хто вихваляють"пана" клімчука то таке враження ,що це все пише одна людина. Це навіть видно з текстів стиль занадто однаковий. Ще побачим що буде далі зараз рано щось казати. Хватить нам тут регіоналів.
Відповісти
Кліччук ще та лисиця хоча потрібно віддати йому належне!!!! А Гузь і Бондар це взагалі ХТО?? ах да пан Бондар колишній голова ода що нічого не зробив і хоче спробу номер 2!!!! ви із народа, що під стіми стїть вибирайте, а не самі претесь!!!!!
Відповісти
Предложение Януковича — это ловушка, - Соскин
http://uainforg.livejournal.com/1743768.html
Відповісти
Революция в Украине. План действий на уровне области, - Олег Соскин
http://osp-ua.info/comments/27453-revolutsija-v-ukraine-plan-deystviy-na-urovne-oblasti%E2%80%93%E2%80%93oleg-soskin.html
Відповісти
Клімчук - це глиба!!! Чи кожен з вас здійснить такий вчинок?
Відповісти
Клімчук є представником влади Януковича, влади регіоналів і назначений на посаду Януковичем.
Добре, що він написав заяву не спричинивши бійки і розтрощення приміщення. Ставання на коліна - то лише дипломатичний хід, і нічого не значить. Добре, що в нас люди виявились більш цивілізованими, ніж в інших регіонах.
Погано, що його наступником (в.о.) є інший представник регіоналів - Башкаленко.
Було би добре усунути всіх представників режимної влади Януковича із зайнятих посад та провести досконале розслідування їхньої роботи.
Хоча, по совісті, вони всі вже мали би самі написати заяви на звільнення.
Відповісти
Мені не подобається ні той Гузь, ні той Бондар! Сплять і бачать, як тільки місце голови отримати!!
Відповісти
І що, хтось всерйоз буде сприймати цю нашкрябану на коліні писанину?..
Відповісти
Особисто мене не вразило ставання на коліна Клімчука. Хай хоч на голову стане. Моє відношення до нього могло би змінитись якби він після розстрілу маніфестантів добровільно написав заяву на звільнення. Чиновників судять за результатами їх роботи, а не за театральними жестами.
Відповісти
Такого як Клімчук на Волині не було нема і небуде!!!!!!!Крапка!!! Він просто є господар а не балабол
Відповісти
Останні новини
На що Клімчук обміняв свою заяву про звільнення
25 січень, 2014, 10:42