Народна рада Волині не буде виконувати функції облради, – нардеп

Народна рада Волині не буде виконувати функції облради, – нардеп
Основним завданням Волинської обласної Народної ради наразі буде створення муніципальної обласної міліції, а функції Волиньради залишаються за нею.

Про це у суботу, 25 січня, розповів нардеп-свободівець Євген Мельник, обраний головою виконкому Волинської обласної Народної ради.

За словами Мельника, створення Народної ради учасниками зборами депутатів Волиньради не означає, що Народна рада переймає на себе обов’язки облради.

«У кожної – обласної ради, ОДА і Народної ради є свої повноваження. Функції Волинської обласної ради ті, які і були. Вони залишаються. Всі питання, які будуть стосуватися виконавчого комітету Народної ради, будуть розроблятися членами президії Народної ради. Вони будуть делегуватися голові виконавчого комітету. Це все будемо поступово напрацьовувати», – зазначив нардеп.

Щодо легітимності нового колегіального органу, Євген Мельник відповів неоднозначно: «А чи є легітимною нинішня влада в Україні?».

«На Волинську обласну народну раду покладаються функції створення загонів самооборони, муніципальної обласної міліції, яка буде захищати людей від тієї кримінальної ситуації, яка є і в державі, і безпосередньо у Волинській області», – зауважив Мельник.

Причиною створення загонів самооборони свободівець назвав той факт, що «не завжди стоїть на стороні інтересів захисту наших громадян».

«Тому зараз паралельно чергуватиме наша муніципальна міліція, загони самооборони. Там само, хочуть працівники міліції бути присутніми, охороняти облдержадміністрацію, прошу. Але тут будуть і наші люди, які будуть учасниками загонів самооборони», – додав він.

Як пояснив Євген Мельник, загони будуть формувати з добровольців. Утім, керувати процесом будуть фахівці, які «раніше працювали в органах правопорядку чи в міліції».

«Люди, які можуть очолити обласну муніципальну міліцію, є. Є люди, які будуть давати консультації, яким чином створювати, яким чином робити підбір людей в ці загони. Це люди, які займали високі посади чи у Волинській області, чи в Києві», – пояснив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
народні ради - незаконні. рішення про їх створення - фількіна грамота. суд їх відміняє! он сьогодні Ковельське рішення про створення народної ради відмінив
Відповісти
Останні новини
Народна рада Волині не буде виконувати функції облради, – нардеп
25 січень, 2014, 15:21
Барикадний гумор. ФОТО
25 січень, 2014, 14:41