На що погодився Янукович

Президент Віктор Янукович погодився звільнити від відповідальності всіх учасників протестних акцій. ГПУ і МВС вже звернулися до судів з відповідною пропозицією.

Про це за підсумками переговорів заявив перший заступник глави адміністрації президента Андрій Портнов, повідомляє Українська правда з посиланням на прес-службу президента.

"За результатами переговорів сторонни вирішили: перше - на пропозицію лідерів опозиції щодо звільнення вже затриманих осіб Янукович запропонував Генпрокурору вийти з пропозицією до судових органів про зміни запобіжного заходу, не пов'язані з попереднім ув'язненням. Генпрокурор і Міністр внутрішніх справ уже зробили свої заяви, якими запропонували зробити те ж саме", - заявив Портнов.

"У зв'язку з цим, лідери опозиції мають негайно забезпечити повний відхід людей з вулиці Грушевського і припинення будь-яких протиправних дій",- додав перший заступник глави АП.

"Наступна пропозиція від опозиції полягала у прийнятті закону про амністію, яким звільнити від відповідальності всіх учасників протестних акцій за весь період політичної кризи. Янукович погодився на цю пропозицію. Це рішення можна було підтримати фракціями більшості за умови повного звільнення всіх захоплених приміщень в усіх куточках нашої країни, у тому числі на Майдані Незалежності", - додав Портнов.

Також вирішено що сторони переговорів можуть "спільно створити групу, щоб погодити політичне рішення щодо повернення української Конституції від 2004 року. і попросити попрацювати або над змінами Конституції через спосіб прийняття в парламенті, або через механізм Всеукраїнського референдуму.

"Лідери опозиції зазначили, що механізм Всеукраїнського референдуму, зазначений в законі про референдум, є таким, що підлягає можливим змінам. Наша сторона погодилась на створення робочої групи, щодо того, щоб змінити законодавство про референдум і запропонувати, можливо, через такий механізм зміни до української Конституції", - роз’яснив Портнов.

"Сторони обговорили можливі зміни до законів, ухвалених 16 січня 2014 року. Ми … готові внести зміни до цих законів і будемо працювати спільно з нашими політичними опонентами над досягненням компромісу по цих законах і внесенням змін до тих законів, щодо яких ми знайдемо політичний консенсус", - заявив Портнов.

Також сторони досягли згоди щодо формування Центральної виборчої комісії на пропорційній основі згідно з тими пропорціями розміру парламентських фракцій, які сьогодні є в парламенті.

"Також сторони домовились про те, що площі та вулиці міста Києва будуть поступово звільнені як протестувальниками, так і правоохоронцями", - підсумував Портнов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дай нам Боже мудрості не наламати дров!!!
Відповісти
Ну хоть этот камент пропустите- кто будет спорить с тем, что Янукович-наш президент!!
Відповісти
До чого?
Відповісти