У Черкасах визволили демонстрантів. ВІДЕО

Громадським активістам у Черкасах вдалося визволити демонстрантів, яких напередодні затримав "Беркут".

На 9:00 26 січня в Соснівському РВ УМВС у Черкасах продовжують утримувати двох осіб, затриманих "Беркутом" і людьми в цивільному ввечері 25 січня після мітингу-жалоби, присвяченому героям Майдану, загиблим у Києві, - пише Еспресо.tv з посиланням на газету «День».

30 осіб (переважно - неповнолітніх) відпустили після втручання представника Уповноваженої з прав людини в Черкаській області Володимира Батчаєва, нардепа Леоніда Даценка, голови Черкаського районного осередку "УДАРу" Едуарда Шумілова, настоятеля парафії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ отця Юліана, керівника обласної "Свободи" Юрія Ботнара та інших.

Як повідомив голова обласної організації "Свободи" Юрій Ботнар, фактично всі затримані були жорстоко побиті "Беркутом" спільно з тітушками. Били звичайних перехожих і навіть цілі сім'ї. У двох затриманих розбита голова.

Зокрема, міліціонери, за словами опозиціонерів, розбили голови 21-літнього Сергія Усенка (його затримали разом із батьками та сестрою), а також неповнолітнього Олександра Кожухаря (1997 року народження). У затриманих силовики забрали телефони (їх часто тут же розбивали), гроші та інші особисті речі.

Як свідчать очевидці подій, спершу на новостворений загін народної самооборони в центрі Черкас напали тітушки, тобто люди в спортивних костюмах та цивільному одязі. Коли активісти відбили напад, то відразу ж з'явилося близько сотні працівників "Беркута" (за попередньої інформацією - з Луганська), які напали на учасників протесту.

Майже всім хлопцям із загону самооборони вдалося уникнути арешту - вони втекли. Тоді, за інформацією свідків, "Беркут" разом із тітушками почали "зачистку" всіх центральних вулиць Черкас. Вони били й затримували всю молодь, яка в цей час була в центрі міста.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Беркут = фашист який знущається над людьми з якими живе :((
Беркут почуває себе безкарним, а безкарність - це шлях до продукування насилля, ми мусимо це зупинити!!!
Відповісти