В Україні пропонують ліквідувати «Беркут»

В Україні пропонують ліквідувати «Беркут»
У Верховній Раді зареєстрували проект постанови, який рекомендує уряду ліквідувати спецпідрозділ «Беркут» та заборонити правоохоронцям застосовувати вогнепальну та інше стрілецьку зброю, а також спецзасоби проти демонстрантів.

Автором постанови є позафракційний депутат Микола Рудьковський, - пише ZN,UA.

Також у документі є рекомендація Кабміну прийняти рішення про заборону посадовим і службовим особам, всьому складу правоохоронних органів України застосовувати вогнепальну та іншу стрілецьку зброю, спеціальні засоби (в тому числі, сльозогінний газ, світлошумові гранати, водомети) при забезпеченні громадського порядку при проведенні мирних зборів, мітингів, демонстрацій.

За словами Рудьковського, документ підготували з метою забезпечення прав і свобод людини, запобігання перевищенню повноважень з боку представників правоохоронних органів під час проведення мирних зборів і запобігання діям правоохоронців, які можуть призвести до загибелі людей у мирний час, для вжиття заходів щодо зменшенню напруженості у суспільстві, зменшення факторів, які сприяють ескалації насильства.

Нагадаємо, раніше про своє бажання виступити у ролі миротворців у тривалому конфлікті між владою і Євромайданом заявили ряд народних депутатів (позафракційних і регіоналів), що сформували у Раді

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Беркут
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
правильно!
Відповісти
Останні новини
В Україні пропонують ліквідувати «Беркут»
27 січень, 2014, 12:45