«Замінування» будинку у Луцьку: як це було

«Замінування» будинку у Луцьку: як це було
Біля будинку на вулиці Соборності, 20 тихо і спокійно. Люди сидять у своїх теплих домівках, бігають у буденних турботах: «розігрівають» автівки, аби кудись поїхати, викидають сміття, ходять у магазин.

А ще три дні тому тут було зовсім не так «затишно». Адже приблизно о 14:00 у неділю, 26 січня, мешканців повідомили про замінування їхнього будинку.

За словами одного з жителів дев’ятиповерхівки Ігоря, «тривожний» дзвінок зробили одній з його сусідок – мешканок першого під’їзду.

«Я стояв на лоджії, курив цигарку. Тут приїхав автомобіль міліції. З неї вийшло декілька правохоронців і почали дивитися вверх на будинок. Я запитав: «Хлопці, що там?» А вони кажуть: «Виходьте швидше, будинок замінували», – розповів чоловік.

Каже, сприйняв таку звістку доволі спокійно, адже сподівався: інформація неправдива.

«Я взагалі спав у той час, коли повідомили про замінування. Бачу, на дворі люди стоять. Пожежна машина, газова служба. Всі повиходили», – поділився ще один мешканець висотки Петро.

«Був трохи стурбований. Думав, що хтось пошуткував, але все ж може бути», – додав він.

Після цієї розмови, зі слів першого співрозмовника Ігоря, працівники міліції почали «обходити» і евакуйовувати людей з квартир, яких у дев’ятиповерхівці – 108. А до будинку приїхали представники й інших служб – пожежники, експертна служба, рятувальна газова служба, медики.

Територію біля будинку обгородили стрічкою
Територію біля будинку обгородили стрічкою


Мешканців висотки не пускали у домівки аж до 16:30, адже «мінер» пообіцяв, що вибуховий пристрій здетонує приблизно у цей час.

Так, мер Луцька Микола Романюк розпорядився, аби для жителів дев’ятиповерхівки відкрили двері РАЦСу, де більшість і перечекала небезпеку.

Люди перечекали у РАЦСі
Люди перечекали у РАЦСі


А вже приблизно о 17:00, як зазначив чоловік, люди «заселилися» назад у свої квартири. «Газове і електропостачання відновили десь за годину», – додав Ігор.

Наразі ж міліція встановила особу «мінера» і наразі «жартівника» розшукують.

Сьогодні - все спокійно
Сьогодні - все спокійно


Текст і фото Юлії ШРАМКО (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Замінування» будинку у Луцьку: як це було
29 січень, 2014, 10:39