Митрополит Михаїл прокоментував події в Україні

Митрополит Михаїл прокоментував події в Україні
Останні події в Україні - заохочення для народу України виправити свої гріхи, - вважає митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Таку думку владика висловив під час проповіді 26 січня в кафедральному соборі Святої Трійці, - повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

"Бог і сьогодні промислительно нами опікується, бо інколи люди думають, що Господь створив світ і вже не має ніякого діла до нього. В цих окремо взятих моментах ми бачимо видимо масштабну дію Бога, коли Він підбадьорює в добрих справах і в той же час попускає зло, коли грішимо", – зазначив високопреосвященний.

Підкріпив міркування митрополит згадкою про Книгу Царств із Старого Заповіту.

"Жили благочестиво євреї – був у них благочестивий цар, грішили – Господь посилав нечестивого царя, який їх гнобив, принижував, знищував...", - розповів він.

"Тому часто кажуть: народ достойний свого правителя. І якщо щось відбувається, то не просто так відбувається, а відбувається дією промислу для врозумлення, для заохочення. Значить, щось було не так, якщо є попущення Боже. Щось було не так в окремо взятої людини і цілого суспільства", - мовив владика.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Амінь.Бо що тільки людина посіє,те й пожне.Прийшов час жати.
Відповісти
яке ж воно лицемірне. Як же "вся влада від Бога?" церква підлаштовується до того, хто буде наступним. Ні честі ні гідності...
Відповісти
Це не лицемірство, це правда. Якщо ти атеїст або сатаніст, тобі нема що доказувати, якшо ж ти =християнин справжній, то розумієш: без волі Божої нічого не відбувається. І якщо це настало, то для чогось. Віра - це велике життя. Якщо Бог забирає до себе, то ти не думаєш, що рятує від якихось страшних учинків, які людина могла б скоїти згодом. Читай духовну літературу. спілкуйся з духівниками - і ти на багато речей подившся зовсім по-іншому. Бо Майдан є, а колись закінчиться, а Бог буде завжди. І Йому не накажеш, але попросити можна - і результативно.
Відповісти