У Луцьку збирають підписи за відновлення історичної назви вулиці

У Луцьку збирають підписи за відновлення історичної назви вулиці
У Луцьку почали збирати підписи за відновлення давньої назви вулиці Галшки Гулевичівни (на фото) – Вірменської.

Про це йдеться у зверненні голови ради Центру культури вірмен Волині «Лори Берд» Каджика Данієляна до Луцького міського голови.

Вірмени пропонують відновити історичну назву вулиці в історико-культурному заповіднику. Нині ця вулиця називається Галшки Гулевичівни, проте її історична назва – Вірменська.

На цій вулиці в давнину проживала вірменська громада Луцька. Тут же збереглася давня вірменська церква, перероблена в радянський час під житловий будинок.

«Прошу Вас переглянути питання про перейменування вулиці Вірменської, яке стало б ще одним кроком до відновлення культурних традицій братських народів України та Вірменії», - ідеться у зверненні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я - ЗА!Такий крок стане проявом поваги і любові до наших співгромадян іншої національності та доказом того, що у Луцьку живуть цивілізовані доброзичливі люди. Тим більше,вірмени завжди декларували і виявляли до українців дружні почуття і солідарність. Окрім того, відновиться історична справедливість.
Відповісти
+1, ато Галшка Гуливибалфіваіва бля , важко вимовляти
Відповісти
Ця вулиця колись називалась Паши Савельєвої. Як на мою думку вона для міста зробила більше, ніж вірмени. Так що давайте краще її ім'ям назвемо.
Відповісти
Питання про повернення історичної назви не повинно викликати дискусій. Це найбільш природне і справедливе, що може трапитися з назвою древньої вулиці.
PS.Вона й так достатньо натерпілася
Відповісти
А що вона наробила ця Галшка у Люцьку, я такої не знав навіть, армян знаю...
Відповісти
А підтримка Вірменією анексії Криму вже нікого не хвилює? Задовбали ті вірмени. Чого прицепились? Ви взагалі знаєте, що тої церкви в природі не існує,там житловий будинок і від неї тільки табличка
Відповісти
Останні новини
У Луцьку збирають підписи за відновлення історичної назви вулиці
28 січень, 2014, 14:14