Для обстеження волинських жінок на рак не вистачає обладнання

Для обстеження волинських жінок на рак не вистачає обладнання
У районах Волині не вистачає пересувних мамографів для обстеження жінок на рак молочної залози.

Про це стало відомо під час спільного засідання постійних депутатських комісії Волиньради з питань соцзахисту і з питань охорони здоров’я у вівторок, 28 січня.

Голова комісії з питань охорони здоров’я, депутат Михайло Бегаль вважає, що 828 тисяч гривень, які виділили на Програму боротьби з онкологічними захворюваннями на 2007-2016 роки, – замало.

«Є питання придбання пересувного мамографу, щоб обстежувати пацієнтів по селах для раннього виявлення раку молочної залози у жінок. А цієї суми, напевно, мало», – додав обранець громади.

У відповідь начальник департаменту бюджету і фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк зауважив, що над обласним бюджетом 2014-ого працювали з головними розпорядниками коштів і так розподілили гроші на програми, як це було можливо. «Все, що можна було, на нашу думку, виділити, ми виділили. Деякі кошти виділили додатково», – додав він.

Михайло Бегаль попросив, аби на придбання пересувних мамографів таки виділили додаткові кошти з бюджету.

Як поінформували в управлінні охорони здоров’я Волинської ОДА, до 2012 року в області працювало два пересувних мамографи, – пише Слово і діло.

Станом на вересень 2013 року один із них вийшов із ладу і ремонту не підлягає, його заміна планується в 2014 році. Другий мамограф проводить обстеження жінок обласного центру.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мітингуйте далі і давайте гроші бездарям. Хто такі хворі жінки в порівнянні з майданівцями!
Відповісти
Молодці голосуйте далі за регіони. Пакращення вже сьогодні. Одне межигірья коштує більше за всю програму боротьби з раком.
Відповісти
У той час, коли весь світ успішно бореться з РМЗ, коли програми обстеження жінок за допомогою мамографів є не тільки безкоштовними а й обов'язковими, в нашій країні "що маємо - те й маємо". А ви поцікавтесь скільком із обстежених жінок ця проста процедура врятувала життя, яка статистика захворювань на РМЗ по Ковельському та Камінь-Каширському районах. Мабуть, наші чиновники думають, що ходять не по цій землі, п'ють не цю воду,дихають іншим повітрям і їхні матері, сестри та доньки застраховані від цієї біди.
Відповісти
Останні новини
Для обстеження волинських жінок на рак не вистачає обладнання
28 січень, 2014, 14:33