Сказали, скільки коштують обладунки «Беркуту». ВІДЕО

Сказали, скільки коштують обладунки «Беркуту». ВІДЕО
Журналісти підрахували, у скільки обходиться боротьба між протестувальниками та правоохоронцями по обидва боки барикад.

За одну ніч з 19 на 20 січня на Грушевського пролунало вибухів і пострілів на тисячі українських пенсій, ‒ пише ТСН.

У пік заворушень вулиця перетворилося на фабрику з виготовлення коктейлів Молотова. Скільки їх було, ніхто навіть не береться підраховувати, а на Майдані ‒ десятки порожніх діжок з-під пального.

Активіст Георгій, зізнається, що від постійних кидків запальних сумішей, у нього навіть крепатура була. Після «гарячої» ночі майданівцям довелося змінити захист на більш серйозний. Сам комендант зізнається, що вони виділили гроші на додаткову екіпіровку для самооборони.

«Близько 600 касок для того, щоб був захист голови. Ми наших офіцерів самооборони постаралися забезпечити бронежилетами. Близько 55 бронежилетів ‒ офіцерського складу, кому змогли, переважно ‒ 3-4-ого ступеня захисту», ‒ повідомив він.

Тепер протестувальник має такий вигляд: у нього обов’язково є залізна або пластмасова каска, вартістю 80 гривень, маска на обличчі за 50 гривень. Щитки футбольні або хокейні коштують від 100 до 300 гривень. У половини активних захисників є бронежилети ‒ їхня ціна близько 500 гривень.

Таким чином, в середньому екіпірування майданівського бійця коштує від 280 гривень і може сягати 700 гривень. Екіпірованих і активних бійців з Майдану ‒ близько 3000. Отже, умовно, на їхню амуніцію потрачено 2 мільйони гривень.

А от, скільки «беркутівців» охороняють урядовий квартал і скільки було витрачено боєприпасів в ніч на 20 січня, МВС відмовилося повідомляти, але афганці підраховують, що боєприпасів було тисячі.

«Мінімум тисяч 10 тільки гранат світлозвукових було використано і газових ‒ це по мінімальному», ‒ говорить сотник афганської сотні Олег.

Крім того, як переконують в штабі, правоохоронці шумові і світлові гранати переробляють на бойові. В цілому, правоохоронці екіпіровані дорожче ‒ лише один шолом покриє екіпіровку рядового майданівця. Титановий шолом «Сфера» ‒ ціна близько 1000 гривень, щитки для рук і ніг ‒ 1026 гривень, щит «Мате», дуже схожий на той, який використовує «Беркут» ‒ коштує від 700 до 800 гривень, резиновий кийок ‒ ще 200 гривень, бронежилет ‒ від 800 до 1000 гривень, не рахуючи форми, наручників, газових балончиків ‒ правоохоронець обходиться державі в середньому в 4000 тисячі гривень.

Силовиків, за різною інформацією, в урядовому кварталі від 1000 осіб. Знову ж таки, ніхто не знає, скільки було в ніч з 19 на 20 витрачено на боєприпаси і гранати. За різними оцінками, від 3 мільйонів гривень до 5-ти. І це тільки за день протистояння.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давайте переодінемо усіх міліціонерів у куртки каски (бажано пінопластові) по 80 гривень хокейну екіпіровку і замість кийків та наручників дамо по плящині і нехай кожен собі забовтує коктейлю молотова і під час нарядів щоб гніти були обов'язково запалені постійно.
Вони то вони а протестувальники то протестувальники. Так звичайно коли вони проти народу це ганебно але колись один із них може буде нормальним і житя такого нормального я би бажав щоб було захищене. І взагалі я проти воєнізованої міліції я за невоєнізовану поліцію
Відповісти
Подайте на хліб
Відповісти
Останні новини
Сказали, скільки коштують обладунки «Беркуту». ВІДЕО
28 січень, 2014, 15:26