Школярі змагатимуться на кращий твір про своє село або місто

Школярі змагатимуться на кращий твір про своє село або місто
На Волині стартував проект «Обдаровані школярі Волині» - перший конкурсний відбір розпочався у школах переважно поліських районів краю.

Про це інформує прес-служба Ковельської міськради.

Як розповіли організатори освітнього конкурсу, метою проекту є підтримка обдарованої молоді Волині, надання їй допомоги в здобутті якісної професійної освіти у провідних вищих навчальних закладах України.

Згідно з умовами, проект проходитиме в два етапи: перший – із 10 березня по 15 червня; II етап – фінальний, він відбудеться 20 червня.

Учасники першого етапу - учні випускних класів загальноосвітніх навчальних закладів I-III ступенів Шацького, Любомльського, Ратнівського, Іваничівського, Володимир-Волинського, Старовижівського, Ковельського районів, міст Ковеля, Нововолинська та Володимира-Волинського.

«Усі вони писатимуть есе-проекти із коротким описом власного бачення нагальних проблем сіл та селищ Волині, а також мають запропонувати свої креативні ідеї актуальних шляхів їх вирішення», - кажуть освітяни.

Кожен із поданих есе-проектів має бути написаний у доступному стилі в рамках п’яти тематичних блоків: економічні реформи та ініціативи в моєму районі, правовий захист громадян мого району, культурно-освітня діяльність в моєму районі, шляхи покращення медичного забезпечення в моєму районі, шляхи підвищення знання мов населенням мого району, міста, селища.

За підсумками I етапу в кожному із зазначених районів будуть визначені переможці, які отримають запрошення на участь у заключному фінальному етапі проекту. А вже у фіналі відбудеться захист кращих робіт та визначення переможців проекту.

Останні ж, окрім почесних дипломів, будуть нагороджені грошовими преміями, а також можливістю безоплатного навчання у провідних вищих навчальних закладах України відповідно до напрямків власних тематичних робіт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Іномарка наїхала на жінку
14 березень, 2012, 14:06
Школярі змагатимуться на кращий твір про своє село або місто
14 березень, 2012, 13:55