У Кіровограді масово арештовують активістів Євромайдану

У Кіровограді масово арештовують активістів Євромайдану
На Кіровоградщині засуджено 10 активних учасників Євромайдану, терміном від 4 до 60 діб.

Серед них є свободівці, ударівці, депутат районної ради, бізнесмен, керівник кіровоградського Автомайдану, голова обласної організації «Просвіта» та керівник ультрасів кіровоградської «Зірки», - пише Gazeta.ua.

Активістів затримували переважно на вулиці.

«Свободівця Ігоря Деркача затримали ввечері, коли він вийшов із нашого координаційного центру. І прямо на вході йому вручили повістку. Відбуватиме чотири доби в ізоляторі тимчасового тримання. Активісту Свободи Святославу Ковалю присудили 15 діб. Стільки ж дали і члену нашої партії Максиму Гуцалюку», - розповів голова виконкому Кіровоградської обласної організації УДАР Костянтин Поляков.

«Такий термін перебування в сізо присудили й голові міської організації УДАР Сергію Горбовському. Його затримали у селищі Олександрівка в ніч на 26 січня. Він їхав з Києва. Зупинили близько 17-ої на посту, спочатку тримали машину, яку потім відпустили. В Олександрівці о 3:00 ночі суд виніс постанову. Бізнесмена Миколу Онула було затримано у приміщенні міськвідділу міліції. Вчора о шостій ранку в нього дома провели обшук, а о третій дня вже дали 15 діб», - сказав Поляков.

«Так само дивує і затримання викладача педагогічного університету Олександра Ратушняка. Тут взагалі ситуація незрозуміла. Він поважна людина, голова обласної організації «Просвіта». Дуже спокійний і точно не радикал. У першій половині дня ми з ним розмовляли по телефону. А після обіду його по дорозі до університету вже затримали. Дали 60 діб слідчого ізолятора. Стільки ж присудили і керівнику ультрасів кіровоградської «Зірки» Віталію Єгорову», - сказав голова міської організації Свобода Сергій Запорожан.

За його словами, під час засідання суду активісту Євромайдану і депутату Кіровської районної ради Миколі Гречусі стало зле.

«Через стан здоров'я його госпіталізували до лікарні, де він досі перебуває. Йому присудили 13 діб в ізоляторі тимчасового тримання», - зауважив Запорожан.

«А сьогодні судили студента Максима Корінчука. Його оштрафували на 51 гривню», - зазначив він.

Віталію Ковалю, керівнику кіровоградського Автомайдану та організації «ДАІ не ДАЙ» присудили 13 діб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Кіровограді масово арештовують активістів Євромайдану
29 січень, 2014, 16:58