Росія відновила митну війну з Україною?

Росія відновила митну війну з Україною?
Українським товарам знову стало важче "проходити" російську митницю.

З 28 січня в результаті запровадження Федеральною митною службою Росії профілів ризику, продукція з України підлягає детальному митному огляду, - пише Gazeta.ua.

Процедура посиленого митного контролю застосовується до харчових продуктів, продукції машинобудування, металу і торговельного устаткування. Ці заходи приводять до затягування термінів постачання товарів російським клієнтам.

"При митному оформленні продукцію вивантажують з вантажівок і залізничних вагонів, зважують, перевіряють сертифікати відповідності. Митні органи Росії вимагають від власників вантажів платити додаткові умовні мита у розмірі 5-40% від вартості товарів", - повідомили у федерації роботодавців України.

ФРУ проводить консультації з Російським союзом промисловців і підприємців і посольством України в Російській Федерації щодо можливості відновлення звичайного режиму експорту українських товарів до Росії. Про це повідомив Генеральний директор ФРУ Руслан Іллічов, який зараз проводить робочі зустрічі у Москві.

"Під час консультацій будуть напрацьовані пропозиції щодо можливості відміни профілів ризику щодо українських товарів", - йдеться у повідомленні.

"Ускладнення митних процедур відчуває як український, так і російський бізнес. Через запровадження профілів ризику російські підприємства отримуватимуть законтрактовану в Україні продукцію з великими затримками. Тому у швидшому відновленні звичайного режиму імпорту українських товарів до Росії зацікавлений бізнес обох країн", - резюмував глава ФРУ Дмитро Фірташ.

Нагадаємо, в серпні українські товари із 14 серпня поточного року митна служба Росії внесла до переліку "ризикових" усіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час заблокувало поставку товарів з України.

Такі дії сусідів назвали "митною" війною.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.