Нововолинськ лідирує в області у створенні ОСББ

Нововолинськ лідирує в області у створенні ОСББ
Шахтарський Нововолинськ демонструє найвищу в області активність у створенні об’єднань співвласників багатоквартирних будинків – нині там налічується 93 новостворених ОСББ.

Про це повідомив перший заступник голови ОДА Олександр Башкаленко під час візиту до Нововолинська, - інформує прес-служба облдержадміністрації.

Як зазначив Башкаленко, площа житла, яку формування обслуговують, становить майже 30% від усієї, що експлуатується житлово-комунальними підприємствами міста. Притім, уже цього року в Нововолинську має бути створено ще 36 об’єднань.

«Ви справедливо зауважите, що створення ОСББ не вирішує усіх проблем, які роками накопичувалися в житлово-комунальному господарстві, зокрема й в експлуатації житлового фонду. Але це створює передумови для вирішення багатьох питань. За вашу власність - квартиру разом з місцями загального користування, інженерним обладнанням - крім вас самих краще ніхто не подбає», - зауважив Олександр Башкаленко.

Серед основних переваг створення об’єднання він назвав істотне підвищення відповідальності та ефективності управління спільною власністю, покращення якості житлово-комунальних послуг, можливість самостійно розраховувати та встановлювати розміри експлуатаційних внесків на утримання будинку та контролювати використання коштів.

«Також учасникам ОСББ є нагода самим визначати кошторис утримання свого житла, планувати проведення ремонтних робіт і їх черговість, раціонально використати нежитлові приміщення, здаючи їх в оренду, і скеровувати ці кошти на покращення технічного стану будинку, а також залучати кошти місцевого та державного бюджетів для проведення ремонту», - зазначив чиновник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нововолинськ лідирує в області у створенні ОСББ
14 березень, 2012, 17:30