Через пораду «цілувати Януковича у сраку» священик з Волині написав рапорт

Через пораду «цілувати Януковича у сраку» священик з Волині написав рапорт
Скандальний священик з Волині Віктор Мартиненко написав лист керівництву УПЦ МП, у якому пояснив, чому рекомендував владиці Павлу Лебедю «поцілувати Януковича у сраку».

Про це прес-секретар Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП написав у Фейсбуці.

«Останніми днями, отримую багато дзвінків від друзів та знайомих. Запитують, чи я ще живий, в сані, чи не в забороні) Відповідаю: живий, здоровий. Щоб не говорити двічі про те саме, викладу для друзів пояснення того інциденту і роз’яснення своєї позиції, дане мною своєму правлячому архієрею», - написав він.

Публікуємо рапорт священнослужителя без правок і змін повністю:

«Його Преосвященству,
Преосвященнішому Володимиру,
єпископу Володимир-Волинському і Ковельському
протодиякона Віктора Мартиненка

рапорт.

Ваше Преосвященство!

Смиренно доповідаю Вашому Преосвященству про події та суспільний резонанс, що виник навколо мого запису на власній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Вночі 23 січня у повідомленнях інформаційних агенцій з’явилася інформація про те, що на урочистому молебні з нагоди дня Соборності України в Успенському соборі Києво-Печерської лаври, її намісник Високопреосвященний митрополит Павел, порівняв В. Януковича з Господом Іісусом Христом і запевнив у підтримці усієї Церкви. Коментуючи дану інформацію я поділився своїми думками з друзями на власній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Навожу свій допис дослівно:

“Я не знаю, чи точно ЗМІ передають слова митрополита Павла сказані сьогодні Януковичу, але те, що наші церковні ресурси розміщують інформацію про “молитву” тих потвор, і їхні відвідини Лаври – це спонукає мене до глибокого сорому. Сьогодні спілкувався з багатьма своїми друзями – простими волинськими священиками – від усіх чув слова обурення.
Владико, Павел! Будь ласка, не говоріть від лиця усієї Церкви, ми розуміємо, що у вас спільні фінансові інтереси – просто станьте і, у черговий раз, на камери поцілуйте їх у сраку, а від усіх не треба!!!”

Повною несподіванкою для мене стало те, що вже на ранок 23 січня публікація отримала кілька сотень лайків та репостів, За два наступних дні на мій коментар посилалися понад півтори сотні інтернет-ресурсів, а у Фейсбуці повідомлення про це на різних сторінках набрали до десяти тисяч лайків.
Інформація про невдалу метафору митрополита Павла і моє висловлювання прозвучала також у ефірі всеукраїнських телеканалів.

Пояснюю Вашому Преосвященству свою позицію:

Спершу зазначу, що слово ”срака”, вжите мною, не є нецензурним, лайливим чи недрукованим. Це підтверджує те, що абсолютно усі видання процитували цей вислів повністю, не замінивши літери зірочками. Це слово міститься у словниках української мови.

Наприклад:
Словарь української мови Б. Грінченко : в 4-х т.
Великий тлумачний словник сучасної української мови.
Cлово ”срака” є українським аналогом російського слова ”жопа”, яке теж є вживаним навіть у літературній мові і міститься у ”Толковом словаре русского языка Ожегова”.
Згідно ”Cловарю архаизмов русского языка”. Та Словарю русских синонимов”. слово ”срака” є простомовним синонімом слова ”афедрон”, яке вживається у Святому Євангелії від Матфея 15:17.

”Большой словарь русских поговорок”. (В. М. Мокиенко, Т. Г. Никитина 2007) наводить вираз ”Целовать/ поцеловать в жопу” і подає його значення: ” Пресмыкаться, угодничать перед кем-л., подлизываться к кому-л.”

Відтак, вжита мною конструкція ”поцілуйте його в сраку” є простомовним ідіоматичним виразом, що означає підлабузництво, підлизництво та плазування, що на мою думку надзвичайно точно характеризує даний інцидент.

Слід зазначити: звинувачення мене, що я нібито висловився від лиця єпархії не мають жодної підстави. Дана фраза прозвучала як особиста думка – щира та емоційна реакція на кощунство, висловлена у колі друзів – на власній сторінці у соцмережі. Я говорив це не як речник єпархії, а як приватна особа. До речі, на моїй сторінці у Фейсбуку немає жодної вказівки на мій сан і роботу прес-секретаря Володимир-Волинської єпархії. Щоденник, приватна сторінка у соціальній мережі – є моєю особистою власністю, територією, де я можу висловлювати будь-які думки та судження, що не суперечать чинному законодавству.

Також зауважу, що певна емоційність згаданого коментаря була зумовлена дією, що його спричинила. Високопреосвященний митрополит Павел, в ейфорії вітальної промови порівняв громадянина В. Януковича з Господом Іісусом Христом. І хоча прес-служба Лаври, наступного дня спробувала знівелювати вислови митрополита Павла, проте аудіо запис підтверджує, що митрополит таки порівняв В.Януковича з Господом. Про сумнів, стосовно точності передачі слів ієрарха засобами масової інформації, я оговорився на початку свого запису. Проте, це на міняє суті мого висловлювання.

Урочистий прийом чиновників, які остаточно дискредитували себе, заплямувавши кров’ю своїх громадян, у храмах, єлейні промови та запевнення їх у підтримці викликають у мене стійку огиду, а метафоричне порівняння громадянина Януковича з Господом, на моє переконання, є блюзнірством і грубо ображає мої релігійні почуття.

Відтак, даний коментар був емоційною реакцією на кощунство – дію, що ображає мої релігійні почуття, як священнослужителя та християнина. Церковне передання зберегло приклади ще більш емоційного реагування на блюзнірські висловлювання – маю на увазі історію про те, як Святитель Миколай у відповідь на кощунственні висловлювання дозволив собі застосувати фізичну силу по відношенню до пресвітера Арія.

Стосовно публічності мого висловлювання зауважу, – пишучи свій коментар я не міг здогадатися, що моя душевна репліка набуде такого резонансу, але дев’ять тисяч лайків, сотні репостів, свідчать, що так думаю не лише я.

Понад чотириста листів, дзвінків і повідомлень, майже тисяча коментарів, сотні особистих звернень зі словами подяки і підтримки від архієреїв, священиків, монахів та мирян нашої Церкви утверджують мене у правильності мого вчинку. Офіційний коментар речника УПЦ, що прозвучав в ефірі телеканалу “1+1” побічно підтвердив мою позицію. Відтак, християнське сумління і сан диякона Христової Церкви спонукають мене і надалі правдиво та нелицемірно заперечувати слова кощунства, зганьблення Імені Божого та Святої Його Церкви, від кого б вони не звучали.

Також смиренно довожу до відома Вашого Преосвященства, що увечері 23 січня мені зателефонував Високопреосвященний митрополит Павел. У грубій формі, з образами, лайкою і погрозами він сказав, що забороняє мене у священнослужінні. Усна заборона клірика іншої єпархії без жодних канонічних підстав, є канонічним нонсенсом. Не хочеться вірити, що митрополит, член Священного Синоду Української Православної Церкви, може не знати засад еклезіології, основ канонічного права, а також Статуту УПЦ. Відтак, сподіваюся, що слова про заборону були сказані Високопреосвященний митрополитом Павлом у стані емоційного збудження.

На завершення розмови Високопреосвященний митрополит Павел виголосив: “Будь ти проклят, во Имя Отца и Сына и Святаго Духа. Аминь.” Не маючи жодного сумніву у нікчемності та марності цих безглуздих слів, втім, смиренно прошу Ваше Преосвященство просити Предстоятеля Української Православної Церкви та Священний Синод, дати канонічну оцінку даним діям Високопреосвященного митрополита Павла. Регулярні публікації у пресі та відеозаписи свідчать, що прокльони і образи є своєрідною звичкою Високопреосвященного митрополита Павла.
На мою думку, прокляття, супроводжене виголошенням Тріадологічної формули, є неприйнятним і дає підстави сумніватися у християнській вірі особи, що дозволяє собі подібні формулювання, або її психічній адекватності.

Вашого Преосвященства смиренний послушник,
протодиякон Віктор Мартиненко».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УПЦ МП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 147
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гарно написав)
Відповісти
того павліка давно треба предати анафемі.амінь.
Відповісти
В слід за тобою? Включайте сіру речовину!!!
Відповісти
Ото хіба полішуки і йдуть за попами-сатаністами.
Відповісти
Не всі, Козолупе, не всі.
Відповісти
Як тільки знайдеться якесь неграмотне, зразу підписується поліщуком. "Услід" пишеться так само, як і "слідом за дідом", необтяжена сіра речовино.
Відповісти
Браво, пане Віктор, браво!
Відповісти
Молодець! Розумна людина!
Відповісти
людина. Храни Вас Господи !
Відповісти
Молодець,хай Вас Бог береже пане Вікторе!
Відповісти
Нормальна адекватна реакція... Побільше б таких людей...
Відповісти
о.Віктор дай Бог вам терпіння і мужності.А поведінка Павліка давно нічим не відрізняється від його колеги Вітька.
Відповісти
Повага.
Відповісти
Таким повинен бути справжній український священник - це Віктор Мартиненко!!!
Відповісти
культури немає..
Відповісти
Культура - це культ світла (божого), а там де правда, там і боже (культура).
Відповісти
усім людям в рясі треба мати такі ж погляди і принципи
Відповісти
Біда товариство! Стільки шуму через те, що порядна людина не побоялась виразити своєї думки! Який у нас дефіцит моральних принципів! Культивуються зовсім інші критерії поведінки та моралі. Зараз хоча й біда, однак вона робить людей чистішими, кращими.
Побільше б таких людей як Ви, пане Вікторе.
Відповісти
Ваша правда.
Відповісти
М О Л О Д Е Ц Ь!!! Видно, що освідчена дина, як гарно він запропонував Павлу повторно поцідувати гр-на Якубовського, в сраку.
Відповісти
Освідчена - призналась в коханні ("сделала предложение руки и сердца"); . Освічена - має добру освіту ("образованная") . Н Е П У Т А Й Т Е ! ! !
Відповісти
вірно:"не плутайте"
Відповісти
Не "вірно", а "правильно",
Вірна дружина, собака, а слово вживаємо правильно
Відповісти
Я плачу :-))))
Хоч хтось поставив того дідька на місце
Відповісти
Підтримую
Відповісти
Павлу -анафема !
Відповісти
Браво!!! Думаю, за сраку нужно извиниться и сказать, "извините не хотел Вас обидеть, поцелуйте его в афедрон" :)))
Відповісти
согласна на 100 %
Відповісти
"Урочистий прийом чиновників, які остаточно дискредитували себе, заплямувавши кров’ю своїх громадян, у храмах, єлейні промови та запевнення їх у підтримці викликають у мене стійку огиду, а метафоричне порівняння громадянина Януковича з Господом, на моє переконання, є блюзнірством і грубо ображає мої релігійні почуття."
Відповісти
Поддерживаю!
Відповісти
Справжній інтелектуал
Відповісти
Панове журналісти з Волині, чому "рапорт"? Лист! Лист-пояснення!... як мене задовбує це бажання скандальних заголовків, що йде на шкоду загальній справі...
Відповісти
Пане, Вікторе! Гордий Вами, дякую Вам, хай Вас Бог береже!
Відповісти
Да, все правильно. Когда Христос видел как в Храме наживаются все кому не лень на обмене денег и продаже животных, что являлось формой непочитания (поношения) Бога, то Он не только сказал, что дом молитвы превратили в вертеп разбойников, но и попереварачивал столы и повыпускал птиц из клеток, а также бичем выгнал барыг вон из Дома Господня.
Відповісти
Молодец;) Справжній Герой! Не забоявся перевертнів у рясах и бандюковічей! Слава Богу!
Відповісти
Первой священник, которого я зауважала!
Відповісти
За правду не гріх і постраждати. Дай Бог віри, сили та здоров'я Отцю Віктору! Народ бореться за справедливість і добре коли з ним такі священники.
Відповісти
Сенсация!!! Где делся Виктор Федорович?!!! Новости из Межигорья!!! Новая совершенно секретная информация! Слушать всем!!!
https://www.youtube.com/watch?v=MAkw_yqopog
Відповісти
переходи в кп
Відповісти
і такий радий!!!!просто зірка!!
смиренна, віруюча людина собі такого ніколи не дозволить навіть подумати...
насправді це трагедія...
Молитись потрібно,щоб Господь нас вразумляв...
бо ми вже навіть не розрізняєм,що є добре,а що просто неприпустимо!!!!і сміємось,героями називаєм болящих людей!!!
Відповісти
Не нужно навязывать всем дремучесть. Человек корректно описал свою точку зрения и как современный человек поделился с этим с другими.
Відповісти
Ревний служитель Христової Церкви. Так тримати. Бо такі вчинки будуть і інших щирих священнослужителів заохочувати стояти за чистоту Церкви, викривати таких злочинних виноградарів як павло
Відповісти
СМЕШНОЙ СЛУЧАЙ. РАПОРТ ПРО СРАКУ. Священник московского патриархата вышел из под контроля спецслужб и употребил в своем обиходе слова "срака" и "рапорт", что выдает его как агента с какими то германскими словами "рапорт" и русским словом "срака", обычно в украине так не выражаются, но вышедшему из под контроля и сплоховавшему агенту это невдомек. Дальнейшее раскручивание этого события может засыпать всю германскую агентурную сеть, заброшенную к нам из России.
Відповісти
Якраз в Україні це слово поширене... А не в росії. Тому все правильно... Нехай цілує в сраку...
Відповісти
cсвященнику - повага!!! а попушке Паше - дай Бог хоч трохи розуму!!!!
Відповісти
священнику - повага і шана!
Відповісти
Уважаю. Мужик. Сам я не крещён и с некоторым предубеждением отношусь к церкви, но вот к этому священнику я готов пойти за советом и поддержкой.
Відповісти
Нажаль єпіскоп Володимир має нижчий сан, ніж митрополит Павел,тому його реакція буде залежити від власної сміливості, почуття самозбереження і т.п. Хотілося б, щоб він суворо не наказував би о.Віктора, можливо, поставив би на вид. Незалежно від реакції владики, о. Віктор є справжнім служителем Церкви, видно, що порядний, відкритий, не лукавить. Бажаю йому витримати ці випробування та надалі служити Богу і людям.
Відповісти
Ви мудра і сильна людина. Дякуєм за вашу позицію
Відповісти
Таким і має бути справжній священник
Відповісти
Ой молодець....!!!!!респект и уважение...
Відповісти
Просто молодчина
Відповісти
Круть. Священник з яйцями. Видно не тільки світську владу треба міняти в Україні.
Відповісти
Молодець! А то у своєму підлобузництві до Януковича деякі люди почали втрачати розум, не кажучи вже про совість.
Відповісти
как гражданин - он прав. а как священник - нет. слушать старших написано в Библии. И начальству подчиняться. А еще - прощать. Если миряне грешат - полбеды. А если священники... не знаю, не знаю...
А уж проклятия посылать... уууууу. вот это церковь - загляденье...
Відповісти
А як слухати старших, якщо старші зробили святим царя Миколу, який за день 130 людей розстріляв (1905р). Якби у всьому слухати старших, то і християн не було б, за часів Христа, старшим був синедрион.
Відповісти
З о.Віктором згодна, а з Вами, Мирянине, ні. Читайте документи і щоденники часів першої російської революції і подальших років, аж до страти царської сім'ї. Не ганьбіть себе, демонструючи елементарне незнання та застарілий наклепницький погляд на святих страстотерпців, який так старанно прищеплювали комуністи. СВЯТІ СТРАСТОТЕРПЦІ, МОЛІТЬ БОГА ЗА НАС!
Відповісти
я теж вважаю , що священники не повинні виражатись у такій словесній формі .
Відповісти
молодець о.Віктор
Відповісти
я теж вважаю , що священнику не пасує виражатись у такій словесній формі.
Відповісти
Велика Вам дяка і уклін до землі за чесні і справедливі слова! Борони Вас Боже!
Відповісти
Виктор Мартыненко настоящий священнослужитель! Украина скоро отблагодарит его за смелость и правду! А павло должен получить по заслуге, позорит святое место Лавры.
Відповісти
Ви розумна і чесна людина. Від мене Вам велика повага.
Відповісти
Побильше таких розумних свяшеныкив як ви.а за славнозвисного о.Павла ми вже чули.ганьба тий церкви в який вин служить...
Відповісти
Респект. Ваша позиція змушує думати та десь, навіть, вірити, що може ще не вся церква та священники працюють лише за для грошей))
Відповісти
Справжня людина,яка не боїться висловити свою думку !!!!!!!
Відповісти
Молодец! Поддерживаю его, все объснил и разложил по полочкам, как настоящий дипломат. А тем стыдно было бы, сравнить Януковича с Христом,.. вообще уже.
Відповісти
Ну молодець! Треба сказати, що подібне порівняння обурило всіх нормальних людей. І ким же треба бути,щоб будучи священником чи віруючим не відреагувати на таке кощунство? Дивно, як це вони його ще не канонізували? Виставляли б потім якраз те місце, до якого порадив прикластися протодиякон.
Відповісти
Молодец!
Відповісти
повага
Відповісти
Вдячний, пане отче, за розширення мого словникового запасу милозвучним словом "афедрон". Довго смiявся. Жичу Вам усiх гараздiв. Не давайте спуску цим жирним клерикально-цинiчним дупам!!!
Відповісти
Сильно написано! Молодец! А вот проклены из уст священнослужителя.... и при этом вспоминать Святую троицу...????!!!! Не удивительно, что у нас власть такая, если священники себе позволяют богохульничать. Ну ладно я, обычный человек, а он? Я в шоке....
Відповісти
жееесть! Якийсь павл1к морозов! В1н явно не християнин, а один з ''гроб1в окрашених''
Відповісти
Молодец священник, дал очень толковое и пространное объяснение своему высказыванию, в ответ на нападки со стороны акционеров ЗАО "РПЦ"
Відповісти
Спасибо Вам, что на Украине еще не перевелись умные сильные духом люди и в этом сила нашего народа! Дай Вам Бог здоровья!!!
Відповісти
Підтримую вас, велика честь та повага вам!
Відповісти
Блискуче)))я в захопленні!
Відповісти
Приклинати людей не має право жоден священик. Тим більш намісник Лаври. Йому-то це відомо!
Відповісти
Не суди и судим не будеш. Люди любите друг друга, выполняйпе заповеди Божьи, а все остальное это от лукавого...
Відповісти
Якби церква мала більше служителів, як отець Віктор, то й кількість вірних виросла б у рази!
Відповісти
Саме час перейти в український патріархат, або в греко-католицьку конфесію
Відповісти
Розумно. Вірно. Сміливо.
Відповісти
Підтримую вашу позицію!З вашими поглядами погоджуються більшість мирян
Відповісти
ПОВАГА
Відповісти
Возлюби ближнего своего, как самого себя. Нарушив одну заповедь, ты нарушаешь все десять. Человек который проклинает другого, разве он возлюбил ближнего своего? Как не дозволено пастырям пожирать овец, которых они пасут, так не дозволено священнику проклинать. Ибо если он не может уберечь свою душу, КАК он убережет мою?
Відповісти
Правильно сказал, надо было еще и предать анафеме... Понятно, кто науськиевает януческу, типа шо он наместник бога, проклят он. Нет сегодня пророков, как в древние времена, приходящих к правителю и обличающих в преступлениях, нету! Священники, роскошествуют, грешат, а глядя на них, соблязняется и народ. Я лично уже не верю в бога, зачем мне такой бог, который грешит рядом с януческу. А вам, священники, лучше было бы, чтобы вам повесили мельничный жернов на шею и утопили бы в море, ибо это для вас лучше, чем то, что таких как вы ожидает. Вы, как бы первые, но будете последними, именно с вашего молчания о грехах правителя и попустительства пошло это зло. А слабо, зная о преступлениях власти, как древни пророки, обличить прелюдно? Если слабо, снимай рясу и иди в мір.
Відповісти
ochen smelo i ochen pravilno!
Bog vsem sudýa, no uje zdes na zemle mojem uznavat po plodam, kto ovechka a kto volk v ovechei shkure.
Da sohranit vas Gospod!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Нічого не маю проти свободи слова та особистих емоцій кожного, але хотіла б зазначити, що ми, християни, повинні бути святими, бо Господь наш такий. У Святому Письмі, Бог неодноразово говорить нам про те якою повинна наша мова, а вона повинна бути святою, написано:"розмовляючи поміж собою псалмами, і гімнаст, і піснями духовними, співаючи й граючи в серці своєму для Господа," Своєю мовою ми повинні досягати людей для Христа, прославляючи Його Святе Ім'я! На рахунок другого моменту, хочу процитувати Посл.Св.Ап.Якова 3:8-9 :"та не може ніхто із людей язика вгамувати, він зло безупинне, він повний отрути смертельної! Ним ми благословляємо Бога й Отця, і ним проклинаєм людей, що створені на Божу подобу. Із тих самих уст виходить благословення й прокляття. Не повинно, брати мої, щоб так це було!" . Отож, друзі давайте слідкувати кожен за своєю мовою та вгамовувати свої язики, бо така Божа воля.
Відповісти
Хотів би висловити свою свідому підтримку священослужителю Віктору Мартиненку. Ми, як прості парифіяни не маємо морального права дискутувати про фінансові сторони Церкви. Проте, Ви влучно зауважили проблему! І, як парифіянин іншої громади (Київського Патріархату) мені імпонує Ваша позиція....позиція справледливості...! Пам.ятаймо, що всі люди для Бога одинакові, і оцінка Нашим діянням також буде об.єктивно дана на Страшному суді. Дякую. Всіх благ!
Відповісти
Люди, краще порадьте, як захистити о. Віктора. Зрозуміло, що його підтримує 98% населення.
Відповісти
Щиро дякую протодиякону Віктору Мартиненку, який не дав неукам принизити імя Ісуса Христа - Спасителя та Відкупителя людства з ярма гріха. Захоплююся Його вчинком.

Відповісти
Захоплююся вчинком протодиякона Віктора Мартиненка, який не дозволив принизити імя нашого Спасителя Ісуса Христа.
Відповісти
" Если не будете платить царю взносы -
вас покусают осы.
и придут америкосы о положат вас в покосы.!" -
Дослівно переписала з хоругви чергової хресної ходи навколо Успенського Собору Києво-Печерської Лаври...
Спочатку подумала, що це група душевно хворих...Але попереду батюшка з хрестом и в повній амуніції священника.
Відповісти
Павло за своїм світоглядом і рівнем розвитку є, насправді межигірським попиком. От нехай би і служив у придворній церкві Януковичу в Межигір'ї.
Відповісти
Я сам є прихожанином церкви КП ,проте хочу офіційно та ствердно заявити,що саме такі свє"ященники ,як о.Віктор стануть об"єднуючою силою для усіх нас Українців.Приклоняю голову ,гордий за Вас ОТЧЕ!
Відповісти
Это хамство. Редкое по наглости.

Во-первых, слова Владыки Павла вырваны из контекста и перевраны для достижения нужного политического эффекта. Из нескольких слов сделано шоу, из рапорта сделано шоу, шоу тиражируется, несет в себе агрессию и направлено на усиление церковного раскола на Украине. Это поведение нехристианское.

Во-вторых, Владыка Павел – действующий и очень уважаемый епископ, восстанавливающий святую Киево-Печерскую Лавру. Осуждение священноначалия у нас вообще не считается делом уважаемым, но и в тех случаях, когда оно есть, мы руководствуемся правилом: «Скажи сначала наедине, скажи второй раз при своих в Церкви, а потом отринь прах с ног своих и уйди». Здесь же действие на публику и явное стремление привлечь к себе внимание.

В третьих. В дни, когда Украина стоит на пороге гражданской войны, боевики ходят по улицам, американские и немецкие политики открыто признаются сколько денег уплачено на переворот, открыто сказать законно избранному президенту о том, что ситуация в стране тяжелая, а его положение приближается к положению гонимых и мучеников за Христа – это нормально. С каких это пор у нас принято хамить тем, кто поддерживает законную власть (по словам ап.Павла, мы должны поддерживать ее), тем, кто поддерживает гонимых, тем, кто не хочет войны?

Мы христиане или кто?
Відповісти
"Детям Божьим - не по пути с рабами божьими и потомками обезьян" (с)
Відповісти
Питання хто християни, задайте росіянам, які постачають українським чиновникам зброю (гранати), а також в ЗМІ оприлюднюють плани захопленя України, чужої для них території. А на вулицях не бойовики а частина українського народу доведеного до відчаю беззаконням. І ще, спробуйте попасти на прийом, щоб сказати "на едине", та "осуждение" не плутайте з "обличеніем".
Відповісти
Так логічно і грамотно. На замовлення писали? Скільки заплатили? 30 срібних?
Відповісти
Такий коментар грамотний. напевне "адвокат дия...ла" писав.)))
Відповісти
правильно сказано
Відповісти
правильно сказав.... "ваші фінансові інтереси"... навіть в церквах верхівка повязана з корупцією
Відповісти
Пане Вікторе, а чи не могли б ви попросити того Павла, щоб і усіх нас заодно.
Відповісти
Поддерживаю! Честно и смело!
А про пашу печерского (дух святий при хаті), известно давно, особенно как полтинник разменивал в кабаке по всей программе и смиренно принял Мерина 500-го в дар:) от "волхвов" - все из СМИ, никакой прокламации. Вот кому Бог судья!
Відповісти
протодиякон Віктор Мартиненко---кидайте ту жидо-християнську нечисть та запрошуємо Вас до нашої Рідної ПравоСлавної віри!!! Слава Рідним Богам!!!
Відповісти
У переліку учасників 1-го Вселенського собору не значиться ім'я Миколи, відомого тепер, як Чудотворець... А так напис - "бунт на мовчазно слухняному кораблі УПЦ МП", де начебто всім є байдуже: хто крутить кермом..
Відповісти
ось справжній служитель Церкви.поможи йому Боже
Відповісти
Від мене ПОВАГА
Відповісти
Стыдно священнику говорить такие слова ,Господь принимает молитву даже у конченного преступника и никогда и никого не лишает надежды....
Відповісти
ВІд душі з Вами, Вікторе. Ми з Вами колеги, тільки Ви духовна особа, і я служу правдивим словом. Отож, повністю підтримую сказане,бо правдиво і влучно. Дякую!!!! За те, що не побоялись. За те, що щирі. За те, що ще є у нас патріоти.
Відповісти
Дякую вам, отче, за сміливі та вірні слова!!! Аж полегшало! Бо давно же гидко дивитись на той бедлам, що відбувається в святому місці-Лавра.
Відповісти
Притчи 26.Стих 2.
Как воробей вспорхнет, как ласточка улетит, так незаслуженное проклятие не сбудется.
Віктор, Ви молодець!Я Вас підтримую!
Відповісти
Притчи. Глава 26.Стих 2.
Как воробей вспорхнет, как ласточка улетит, так незаслуженное проклятие не сбудется.
Віктор, Ви молодець! Я Вас підтримую!
Відповісти
Я атеїст,але такі люди викликають віру- в них,в першу чергу!
Відповісти
достойна відповідь! а взагалі вражає рівень маразмів МП Х_х
Відповісти
Хотів би нагадати про подію з Дій 12:21-24, коли люди, підозрюю і священники серед них, гукали до царя Ірода, що його голос - це "голос Бога, а не людський". Таке порівняння грішного царя з Богом, дуже небезпечне, у першу чергу для самого царя. Як бачимо Ірода вразив ангел і черва його мертве тіло з'їла. Правильна поведінка була у апостолів Павла і Варнави в Діях 14:15, коли народ через чуда називав їх богами, а вони енергійно заперечили, віддаючи шану Богу Живому. Ми маємо стояти, як Павло і Варнава за нашу віру в Господа Ісуса Христа, а не в царя і нікому не дозволяти змішувати грішне з праведним. З любов'ю і підтримкою до Вас, брате Віктор Мартиненко, брат у Христі, Сергій Собко
Відповісти
Дуже шкода,що таких як ви мало,я греко католик! Ним і залишусь,вважав завжди,що православні священнослужителі,дуже провладні і занадто розбещені у своїх лімузин і шикарних апартаментів з яких їм не видно не тільки людей ,а навіть Бога! дай вам Бог мудрості здоров'я і Божої ласки! Протистояти злу, і нести цю іскру Божого Слова! Ви цей духовний і сміливий лідер,якого багато років чекав Православний світ! Ніколи б не подумав ,що це почнеться з Волині! Ваші три речення навернули більше людей і відновили довіру до св'ящеників стільки вірян, скільки всі українські церкви за останні 10 років
Відповісти
Молодец, есть еще не продажные люди с собственным мнением.
Відповісти
Браво i дякую!
Відповісти
Да, позиция поповства не понятна. Судя по тому, что происходит в Украине есть и их ответственность. Плохо они служат пред Господом.
Відповісти
Для киян вл.Павєл давно став уособленням бісогонства, морокобісся і гидоти і фінансових муток під прикриттям авторитету Церкви. Ця людина своєю хамською і відверто провокативною поведінкою ганьбить Церкву.
Відповісти
Віктор Мартиненко справжній український священник, низький уклін Вам отче.Такі отці мають бути в Лаврі.
Відповісти
Царя Миколу, який за день 130 людей розстріляв (1905р), святим зробили, так порівняно з ним президент - ангел, мабуть це і мав на увазі владико. Такі вже "нрави".
Відповісти
Дай Вам Бог крепкого здоров'я і довгих років життя!велике дякую і низький поклін за те що залишаєтесь Людиною. Нехай Вас Бог береже!!!
Відповісти
Молодець панотець! Респект!
Відповісти
Поважаю Мартиненка, як людину, як священослужителя! Підтримую! Нам, українцям, дуже повезло, що в нас є такі щирі духовно багаті люди.
Відповісти
Такі "священнослужителі", які прославляють катів і порівнюють їх з Ісусом, повинні бути негайно піддані анафемі! В іншому випадку в цій церкві те ж твориться, що і в цій державі і їй потрібен свій майдан!!!
Відповісти
Браво! Це Дзиндзя 2. Добро пожаловать в новую Украину!
Відповісти
Це є даром Божим мати відвагу сказати людині що вона стала блазнем і зробила собі ідола,та ще всіма людьми прикривається...Поважаю таких священників,хоч сама католичка,та Христос теж мав святий гнів,коли виганяв міняйлів з храму ,чи повчав зарозумілих Фарисеїв і книжників.Дай Бог вам і надалі мудро тримати християнську і моральну позицію в Церкві!!
Відповісти
Батюшка Віктор! Хай Вас Бог береже!
Відповісти
Я был уверен, что в церквях и монастырях все с обесцвеченной жидкостью в голове, атрофированным чувством самоуважения и адекватностью... Приятно видеть свою ошибку!!! Пусть и редко, но все же ...)))
С Уважением к Виктору Мартыненко!
Відповісти
Я підтримую вас
Відповісти
??? No comments!!!!!!!!!!
Відповісти
Диву дивуюсь. Пане Вікторе, чи ви ще не світитесь як ліхтарик вночі від святості??? Ще б пак… Смілива стаття. В і сторії цього грішного світу себе зрівняти з самим Святителем Миколаєм!!!!!!!!!! Круто!!!!!! А лайків скільки, а перепостів. Слави як у Нерона... Шкода, що не впишуть ваше ім’я у нових підручниках історії. А де ваші, дорогий панночку, найелементарніші християнські чесноти, які мали б бути притаманні людині будь-якої християнської конфесії. Мабуть, не цей заклад у свій час закінчили. Або , напевно,десь замість занять по інших закладах вештались. Потрібно ж було десь досвіду набратись. А можливо це у вас, як сказано було, « горе от ума»… Співчуваю, вам дорогенький. Тримайтесь, а то нінароком ще від слави, лайків і перепостів голівка закрутиться…
Відповісти
Пані, сама інтонація Вашого коментаря просто огидна і в ній купа негативу. Стільки осуду, гніву і т.д. Вам не варто було б при цьому будь-кому нагадувати про християнські чесноти, в такому тоні це просто недоречно. Ваша "цензурна" фамільярність несе в собі більше неввічливості ніж одне "нецензурне" слово, вжите Віктором Мартиненком.
Відповісти
Дуже правильно висловились
Відповісти
Молодець! Чемно, чітко і від серця!
Відповісти
Дякую Вам! Такі яу Ви ще можуть врятувати церкву і людство у боротьбі із прислужниками злого! Нехай Вам Бог допомагає у праведній справі.
Відповісти
вообще-то сравнили с Имоном Киринейским...
Відповісти
товарищи! кто читает все эти коментарии, и у кого возникают сомнения по поводу священства и духовенства, прошу - не заморачивайтесь. в церкви тоже служат обычные, как вы и я люди, со своими, может быть, недостатками, есть и недоброжелатели(провокаторы), но поверте, хороших людей очень и очень много(знаю на опыте).а главное!!!!!!! не судите действия священников!!! не наше это дело, это смертный грех. будьте людьми, и поступайте по совести. всем благополучия.
Відповісти
так,не можемо судити нікого за слабість, не знаємо таємниць душі нікого і плани Бога з кожною людиною, прощення звільняє і дає можливість подивитися на ближнього, навіть якщо він дуже помиляється, по нашим міркам, Божими, Батьківськими, чистими очима.
Відповісти
Нехай Господь благословить Вас за Ваш героїзм, мудрість та патріотизм на подальше служіння Богові та Україні!!!
Відповісти
Я клирик в православной церкви МП более 20 лет! Могу сказать, что Этот "православный" уже давно оставляет грязь на лице моей церкви. И самое ужасное, что, как и с Януковичем в свое время, ни я, ни кто-либо другой ничего не может изменить. Необходимо поднять всю православную общественность, привлечь как можно больше СМИ... и не высмеивать!!! А ОСУДИТЬ И...ВЫГНАТЬ!!! Люди такого ранга не имеют права порочить Церковь! Т.к. находясь в Таком чине, он уже не просто человек, а духовный и бытовой примерник (в т.ч. и за пределами Церкви). Это "Чудо" (от слова "чудовище") не должно более славить Господа (служить) открыто, а, как и подобает стремлению монашествующих, отрекаясь от мира, построить земляночку и вымаливать грехи в одиночестве. И свои и наши.
Спасибо протодьякону за смелость!!!!!! К сожалению, Православная Церковь из открытой и ласковой (со времен царской России) превратилась в закрытое режимное предприятие, где начальники, зная о своей безнаказанности, творят, что в тупую голову придет, превращаясь в извращенцев и диктаторов!... Жаль, что протодиакон предал это Такой огласке, видимо сам того не подозревая. Жаль, что из-за таких моральных уродов и духовных грязнуль (я о Павле), пачкается вся ЦЕРКОВЬ!......
Відповісти
То в нас свобода слова в Україні, кажете?
Ті товстопузі священники вже геть страх втратили, вважають, що люди кожнне їхнє слово повинні приймати за чисту монету. А як же Божий суд? Священники ж будуть на передовій, чи вони цього не бояться (а може, що найстрашніше, не вірять???)
Відповісти
Останні новини
Через пораду «цілувати Януковича у сраку» священик з Волині написав рапорт
31 січень, 2014, 11:16