Як автомайданівці «окупували» Старовижівську райраду. ВІДЕО

Як автомайданівці «окупували» Старовижівську райраду. ВІДЕО
Учасники волинського Автомайдану приїхали у Стару Вижівку на сесію районної ради, щоб вимагати звільнення голови райради та райдержадміністрації. Акція відбулася у п’ятницю, 31 січня.

Близько 30 авомайданівців зайшли до сесійної зали, щоб підтримати тамтешніх опозиційних депутатів, які вимагали від голови райради Валентини Лисюк та голови РДА Володимира Семенюка написати заяву про відставку безпосередньо на сесії.

Перед присутніми виступив депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь, який обирався від Старовижівщини:

«Аби в цьому залі була ситуація нормальна, не треба було цим уродам (він мав на увазі правоохоронців, - ред.) відкривати справу на шістьох активістів Євромайдану... Я завжди казав, що я гордий за Старовижівський район, бо такої районної ради, як у вас, немає ніде. Бойової, грамотної, наступальної», - зазначив він.

Мені буде соромно, якщо ви оцю людину, Семенюка не звільните, соромно буде на всю область, якщо ви не заставите Лисюк... написати заяву на звільнення. Не хоче? Значить біля дому організувати цілодобовий пікет, портрет в кожне село – вона підтримує вбивць з Партії регіонів», - закликав депутат.


Депутатам райради не вдалося своїм голосуванням зняти з посади Валентину Лисюк, оскільки для цього не вистачило голосів. Для ухвалення такого рішення необхідно 27 голосів - 2/3 від 40 депутатів повного складу райради. Натомість опозиціонери мали у своєму розпорядженні максимум 25 голосів.

Сама Валентина Лисюк також відмовилася добровільно піти з посади. Вона пояснила відмову тим, що не вважає себе винною за насильство в країні.

«Я хочу сказати, що я не є членом Партії регіонів, я не є членом їх фракції, і як людина принципова, не буду членом жодної партії. Але Партія регіонів – це ті люди, які працюють в нашому районі.... писати заяву я не буду тому, що я не винувата в тих подіях що відбуваються в нашій країні», - пояснила голова райради.

Відмовився піти з посади і голова Старовижівської райдержадміністрації Володимир Семенюк. Таке рішення посадовець пояснив тим, що йому «не соромно» перед краянами.
«Мені не соромно дивитися у вічі мешканцям Старовижівського району. Я маю право мати свої погляди щодо партійності. Ніхто мене туда (в Партію регіонів, - ред.) за рукав не тягнув і звідси не витягне», - пояснив він.

В залі була дуже напружена атмосфера. Голова фракції ВО «Батьівщина» Володимир Блінов закликав свого колегу Олександра Литвина «закрити рот», коли той намагався в чергове «прорватися» до трибуни.

Примирити сторони та не вдаватися до відкритого протистояння закликав присутніх активіст Автомайдану Володимир Пащенко. «Давайте знайдемо те, що нас об’єднує, я думаю тут сидять люди, які засуджують те, що відбувається в країні. Потрібен спокій на Волині. Хтось може хоче, щоб тут запалало? Ні... я думаю, що ви тут обов’язково домовитесь, ви знайдете рішення...», - зазначив він.


Однак добитися відставки Валентини Лисюк та Володимира Семенюка старовижівським депутатам так не вдалося. Лідер фракції ВО «Батьківщина» Володимир Блінов заявив, що опозиціонери спробують зібрати необхідну кількість голосів для зняття посадовців у рішенням ради пізніше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
МОЛОДЕЦЬ !!!
Відповісти
пасети задніх
Відповісти
Соромно в 30 років ніде не прицювати. А Войтовича ти не тільки заяву заставив написати - кажуть в нього серцевий напад РАДІЙ ФЮРЕР!
Відповісти
Кажуть? Теж мені достовірне джерело інформації. Нема чого зі слабим сердечком у владу пхатись, так що не шкода...
Відповісти
нема чого зі слабою головою владу захоплювати і пукати в коментарях, такщо їдь лікуйся майдаун...
Відповісти