США будуть тиснути на Януковича через Ахметова, - ЗМІ

США будуть тиснути на Януковича через Ахметова, - ЗМІ
Американський дипломат пригрозив олігарху арештом рахунків і всіх активів на території США і ЄС у разі силового розв'язання української кризи.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на власні джерела.

За інформацією видання, в кінці минулого тижня (19-26 січня) в Києві посол США Джеффрі Пайетт запросив до себе Ріната Ахметова, щоб обговорити з ним політичну кризу в Україні.


На зустрічі дипломат повідомив Ахметову приблизно наступне: США і ЄС готові виступити єдиним фронтом, і у випадку, якщо українською владою буде здійснено силовий варіант; якщо не будуть скасовані "диктаторські" закони; якщо не буде прийнятий закон "про амністію", то Америка і Євросоюз не лише введуть масштабні візові обмеження, вони також застосують фінансові санкції, які передбачають арешт рахунків і всіх активів на території США і ЄС, належать персоналіям, включеним до "чорного списку".

Офіційний привід для санкцій - "застосування насильства і згортання демократії". Якщо ж Ахметов погодиться не допустити реалізацію "силового сценарію", Україні обіцяють виділити наступний транш кредиту Міжнародного валютного фонду, - пише видання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ахметов
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це теж саме, що тиснути на Путіна через Медведева.
Відповісти
Останні новини
США будуть тиснути на Януковича через Ахметова, - ЗМІ
02 лютий, 2014, 13:15