Активістів «Національного Альянсу» масово викликають на допити

Активістів «Національного Альянсу» масово викликають на допити
У Луцьку активістів молодіжної громадської організації «Національний Альянс» викликають масово на допити в управління МВС у Волинській області.

Про це йдеться у заяві «Національний Альянс».

За повідомленням, повістку з викликом на допит отримали приблизно 50 членів організації.

Викликають «нацальянсівців» з приводу скарги матері однієї з депутаток-регіоналок Волинської обласної ради про смс з погрозами.

Заяву організації з приводу викликів на допити подаємо повністю, без змін і правок:

«Від 29 січня у Луцьку всім членам Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Національний Альянс», нашим побратимам та прихильникам, масово почали вручати повістки з викликом на допит як свідків «по справі погрози вбивства, яке мало місце в Маневичах, по відношенню до депутата Волинської обласної ради від Партії регіонів Григоли Надія Георгіївна».

Зі слів слідчого, 28 січня вона звернулася в міліцію, сказала, що їй по телефону невідомі особи, погрожували вбивством.

На сьогодні повістки вже вручені більш як 50 членам Національного Альянсу. За наявною в нас інформацією,ми маємо всі підстави вважати, що працівники правоохоронних органів Волині використали надуману справу для політичних цілей, зокрема для залякування активістів організації, особливо тих, які беруть активну участь в акціях Майдану.

Крім того, вважаємо, що одним із основних завдань працівників правоохоронних органів є встановлення анкетних даних членів організації, субординації в структурі та виявлення мережі правого громадського активу міста, щоб у випадку отримання відповідної вказівки зверху, оперативно «закрити» націоналістів, маючи вже готову базу.

Заявляємо, що жоден член Національного Альянсу не причетний до розслідуваної справи!

Звертаємося до правоохоронних органів припинити збирати інформацію про активістів організації, наших прихильників , побратимів та активістів Євромайдану у Луцьку та не викликати на допити людей, котрі не причетні до справи.

Такі дії УМВС України у Волинській області викликають великий сумнів у професіоналізмі правоохоронців і ганьблять усю міліцію.

Ми висловлюємо співчуття всім слідчим, котрим дали наказ займатися цією справою і закликаємо їх не перевиконувати завдання.

Закликаємо начальника УМВС у Волинській області Олександра Терещука та його заступника Михайла Руденка припинити ганебні дії.

У разі, коли членів Національного Альянсу продовжуватимуть викликати на допити по надуманих справах, чи на когось з членів нашої організації чинитиметься тиск - ми змушені будемо перейти до активних форм захисту членів своєї організації!

Провід ВМГО «Національний Альянс»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно роблять! Котлюка ще туда і не випускати!!!
Відповісти
Останні новини
Активістів «Національного Альянсу» масово викликають на допити
03 лютий, 2014, 13:44