Жоден український виш не потрапив до міжнародного рейтингу

Жоден український виш не потрапив до міжнародного рейтингу
У щорічний рейтинг репутації світових ВНЗ World Reputation Rankings британської газети Times не увійшов жоден український заклад.

У першій п’ятірці лідирують навчальні заклади США і Великобританії, інформує Дзеркало тижня.

Рейтинг світових вишів публікується на основі рівня освітніх і дослідницьких програм, цитованості наукових статей, кількості іноземних студентів і фахівців тощо. Рейтинг репутації у професорського складу з 2011 року виведено в окрему публікацію.

Репутаційний рейтинг складається на основі опитувань представників професійного співтовариства. Цього року було опитано 17 тисяч 554 вчених – на 31% більше, ніж торік.

У рейтингу продовжують домінувати американські виші, їх у сотні 44. На другому місці британські, які зменшили свою присутність у підсумковій таблиці на два університети у порівнянні з минулим роком і зараз представлені десятьма закладами.

Перше місце у рейтингу займає Гарвардський університет, за ним іде Массачусетський технологічний інститут. Трійку замикає найуспішніший в рейтингу британський університет — Кембриджський. Далі йдуть Стенфордський університет, Каліфорнійський університет у Берклі і, нарешті, Оксфордський університет.

Нагадаємо, що ще у серпні 2010 року на засіданні громадської гуманітарної ради президент Віктор Янукович поставив завдання, щоб 3-5 університетів України увійшли до числа ВНЗ, визнаних у світі.

А вже в березні 2011 року чиновники Міносвіти Україні поспішили заявити, що завдання президента виконано і в міжнародний рейтинг потрапили 5 українських ВНЗ. Однак як з'ясувалося пізніше, насправді ним виявився рейтинг з 430 університетів за 2009 (!) рік російського агентсва «РейтОР».

Пізніше стало відомо, що Україна не потрапила у так званий Шанхайський рейтинг університетів-2011 (щорічно складається Університетом Цзяотун).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Жоден український виш не потрапив до міжнародного рейтингу
15 березень, 2012, 13:16