На Волині прокуратура «прикрила» міліцію у конфлікті з журналістами

На Волині прокуратура «прикрила» міліцію у конфлікті з журналістами
Прокуратура міста Луцька не вбачає порушень у відмові працівників Луцького міського відділу УМВС у Волинській області надати відповідь на запит журналістів Четвертої влади.

Так, журналісти намагалися дізнатися інформацію про закупівлю велосипедів та одягу для роботи велопатрулів, - пише Четверта влада.

Представники Луцького міського відділу УМВС України у Волинській області цю інформацію віднесли до службової.

Журналістка надіслала запит, щоб отримати копії договорів про закупівлю велосипедів та спецформи. Цікавило й те, скільки ж велосипедів і якої марки закупили для луцьких міліціонерів та яка вартість кожного з них, хто їх постачав і хто пошив спецформу для велопатрулів.

"Відповідь справді була, але у листі – відмова", - зазначається у повідомленні.

У відповіді на інформаційний запит за підписом начальника Луцького міського відділу УМВС України у Волинській області Василя Марчишака було вказано, що це службова інформація, тому мають право відмовити на законних підставах.

І в прокуратурі вважають, що працівники міліції не порушили норм Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Журналісти з приводу цього написали скаргу у прокуратуру та в міліцію.

"Порушень посадовими особами Луцького МВ УМВС України у Волинській області вимого закону України «Про доступ до публічної інформації» при розгляді вищевказаних запитів не встановлено", - йдеться в листі з прокуратури міста Луцька.

"Прокуратурою міста в ході перевірки встановлено, що закупівля форменного взуття та одягу для патрульної служби МВ УМВС України у Волинській області здійснювалась не за бюджетні кошти. Поряд з цим, велосипеди для патрульної служби міськвідділом не закуплялися", - зазначили у прокуратурі.

"Виникають запитання: Чому у міліції приховали інформацію? Чому віднесли інформацію до службової, яка такою не є?", - зауважують журналісти.

У Четвертій владі зазначають, що надіслали повторний запит в Луцький міський відділ УМВС України у Волинській області, аби з’ясувати скільки коштів було витрачено на спецодяг для велопатрулів, коли закупили велосипеди, а також хто це профінансував.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.