Кримчани захотіли змінити свою Конституцію ‒ попросили підтримки в Путіна

Кримчани захотіли змінити свою Конституцію ‒ попросили підтримки в Путіна
Керівництво кримського парламенту ініціює внесення змін до Конституції АРК.

Питання планується розглянути на наступному засіданні кримського парламенту. Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 4 лютого, під час засідання президії ВР АРК, ‒ пишуть Коментарі.

Під час обговорення чергового питання « Про політичну ситуацію в країні» депутати запропонували внести зміни в існуючу Конституцію Криму.

Зокрема, таку пропозицію озвучив депутат ВР АРК «регіонал » Володимир Кличников. Він вважає, що «конституція Криму, основний закон республіки, грубо зневажається законодавством України».

За словами Кличникова, в умовах нинішньої політичної кризи і прагненні до влади груп націонал-фашистського типу, які, як стверджує депутат, прагнуть ліквідувати автономний статус Криму, місцева влада повинна проявити політичну волю щодо захисту прав і свобод.

«Я пропоную Президії Верховної Ради Криму включити до порядку денного лютневої сесії такі питання. Перше: про створення робочої групи щодо змін і доповнень до Конституції АРК і Конституції України і про проведення загальнокримського опитування громадської думки про статус Криму, ‒ заявив Кличников. ‒ Друге, прийняти звернення до Президента та законодавчого зібрання Російської Федерації виступити гарантом непорушності статусу автономії Криму, а також непорушності прав і свобод наших громадян».

Спікер кримського парламенту Володимир Константинов при цьому дав процедурне доручення опрацювати ці питання юристам. Він також дав протокольне доручення секретаріату ВР АРК підготувати на прохання ще одного депутата Сергія Цекова звернення до Російської Федерації про допомогу і захист.

«Ми просто зобов’язані звернутися до Російської Федерації з урахуванням того, що Крим ‒ це російська автономія, російська за національністю, за культурою і мовою. Зрозуміло, що це багатонаціональна територія, на якій проживають представники різних національностей у мирі та злагоді, але нашим захисником може бути тільки Російська Федерація. Тому я закликаю президію і Верховну Раду АРК підготувати відповідне звернення до Російської Федерації на підтримку допомоги і захисту», ‒ сказав на президії Цеков.

Звернення розглянуть на найближчій сесії, яка відбудеться 19 лютого.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Євровійна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Де СБУ,давно пора цього Царева посадити і розігнати іх Раду .Крим є область ,а не якесь придумана гопниками федеральне утворення.
Відповісти
Блін перший, хто заговорив про розкол, це регіонал
Відповісти
Останні новини
Кримчани захотіли змінити свою Конституцію ‒ попросили підтримки в Путіна
04 лютий, 2014, 15:56