Януковича не хочуть бачити в Празі

Януковича не хочуть бачити в Празі
Мерія Праги вирішила не приймати Віктора Януковича в столиці Чехії.

За словами міського голови Томаша Гудечека, немає ніяких підстав, щоб Прага брала участь у зустрічі українського президента, - пише Gazeta.ua з посиланням на Радіо Свобода.

До того ж, зазначив мер Праги, "абсурдно, щоб саме президент Янукович приземлився на аеродромі, яке несе ім'я Вацлава Гавела".

За словами празького градоначальника, якщо президент України прибуде в місто, міська влада не буде організовувати ніяких заходів, звичних у разі візитів глав держав, зокрема, не запросить Януковича на традиційний прийом в ратушу.

Мер Праги також додав, що чеська столиця передасть як допомогу постраждалим українським демонстрантам, пораненим у зіткненнях в Україні, 500 тисяч чеських крон, що складає в перерахунку майже 215 тисяч гривень.

Її передадуть в Україну через гуманітарну організацію "Людина в біді". Ця організація тиждень тому сама вирішила надати цю суму українським "жертвам насильства, цілеспрямованих переслідувань під час протестів, у разі необхідності також їх сім'ям".

Із закликом взагалі скасувати візит Януковича до Чехії також звернулися до президента країни Мілошу Земану минулого тижня ряд чеських громадських діячів, поетів, кінорежисерів, співаків, спортсменів, керівників адміністрацій міст і областей.

Президент Чехії запросив колегу з України прибути з візитом у відповідь на його прибуття в Україну в минулому році.

Очікується, що Янукович прибуде до Праги в квітні, і в ході візиту також візьме участь у міні-саміті ініціативи Європейського союзу Східне партнерство за участю приблизно десяти глав держав-учасниць ініціативи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зато там хочуть бачити бандитів та уголовників з України та чоловіка Тимошенко зі статками вкраденими у громадян України!:)
Відповісти
Звісно, бо чоловік Тимошенко має купу грошей, які він потратить у Чехії, що є вигідно для їх.
Відповісти
Томашу Гудечеку респект...!!!
Відповісти
Останні новини
Януковича не хочуть бачити в Празі
05 лютий, 2014, 07:26