Повістки луцьким активістам: політичні репресії чи пошук злочинців. ВІДЕО

Повістки луцьким активістам: політичні репресії чи пошук злочинців. ВІДЕО
За два тижні до 100 активістів луцьких Євромайдану та Автомайдану отримали повістки з міліції.

Днями під стінами обласного управління міліції зібралося чимало небайдужих, аби висловити супротив діям правоохоронців, - йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Все розпочалося десь на початку минулого тижня. Почали з'являтися тривожні дзвінки, що дуже багато членів Національного альянсу, частину членів Ради ВО Майдан, в нас там відбувалися наради, а ввечері слідчі приносили запрошення на допит», - розповіла активістка Євромайдану Марія Доманська, яка теж отримала повістку.

Люди отримують виклики на допит до правоохоронців по-різному: комусь запрошення приходило поштою, когось зустрічали і вручали посеред вулиці, іншим повістки передавали через родичів та знайомих. Мітингувальники кажуть, це ні що інше, як політичні репресії.

Таким чином, на думку активістів, їх хочуть змусити мовчати і перестати організовувати акції протесту.

«Мова вже йшла про дві справи. Перша по заяві депутата облради Надії Григоли, нібито, її матері хтось погрожував по телефону, а друга справа була пов'язана з блокуванням автобусів внутрішніх військ в Маневицькому районі», - зауважила Марія Доманська.



Якщо одні ще здогадуються, що спричинило появу таких запрошень, то для інших повістка, наче грім серед ясного неба. Правоохоронці запевняють: ні про які політичні репресії й мови бути не може, мовляв, це звичайне розслідування.

«Розслідується кримінальне провадження пов'язане з погрозою родичам державного службовця насильством, з метою перешкоджання її діяльності… матері депутата обласної ради. Жінці похилого віку зателефонували і пригрозили, що в разі не зміни партійної орієнтації її дочки - позабирають життя її родичів», - зазначив перший заступник начальника управління МВС у Волинській області Михайло Руденко.

ДИВИТИСЯ ФОТО ПІКЕТУВАННЯ МІЛІЦІЇ АКТИВІСТАМИ

Однак, мітингувальників непокоїть кількість свідків, залучених до розслідування. Кажуть, чи приділяють правоохоронці стільки ж уваги іншим людям, які не пов'язані із провладною партією.

Правоохоронці запевнили, що перевіряють таку кількість людей, аби якомога швидше завершити розслідування. За їхніми словами, сьогодні кожен пов'язаний з політичними подіями, які відбуваються в країні.

«Партійне життя зараз набуває масового характеру, людей, які в цій обстановці приймають, значна кількість, ми, як кажуть росіяни, «по крупіцам», шукаєму ту необхідну інформацію, яка нам потрібна», - відзначив Руденко.

Активісти такі дії правоохоронців сприймають як своєрідний тиск і залякування. Аби продемонструвати свій супротив, люди заклеїли чорними стрічками собі роти, а згодом у присутності міліціоенрів зняли їх і переклеїли на стіни будівлі УМВС.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ще б так усі справи оперативно розслідували!Потрібно громадою вимагати від керівництва уМВС у Волинській області звіт про хід розслідування усіх справ, а не лише замовних від пр, щоб ми могли побачити , чим вони займаються
Відповісти
Останні новини
Повістки луцьким активістам: політичні репресії чи пошук злочинців. ВІДЕО
05 лютий, 2014, 09:56