В луцькі дороги «вбухали» 27,3 мільйона гривень

В луцькі дороги «вбухали» 27,3  мільйона гривень
З 27,3 мільйона гривень, виділених минулоріч на дорожнє господарство Луцька, на капітальний ремонт доріг потратили 9,5 мільйона гривень, відремонтувавши 23 вулиць.

Ще 3 мільйони спрямували на поточний ремонт вулиць, йшлося під час засідання виконкому Луцької міськради у середу, 5 лютого.

За словами заступника луцького міського голови Тараса Яковлева, на розвиток дорожнього господарства у 2013-ому році передбачили 32,7 мільйона гривень. Утім, профінансували лише частину – 27,3 мільйона гривень. Фактично ж виконали робіт лише на 21 мільйон гривень.

ЦІНА РЕМОНТУ ВУЛИЦЬ

Більшу частину цих грошей – 9,5 мільйона гривень – витратили на капітальний ремонт 23-ох вулиць і перехресть у Луцьку.

Це стосується вулиць Рівненської, Винниченка, Набережної, Яровиці, П’ятницька гірка, Привокзальної, Полонківської, Стефаника, Городецької, Глушець, Ковельської, проспекту Перемоги, вулиці Рівненська – проспекту Відродження, вулиці Винниченка – вулиці Бойка, проспекту Перемоги – вулиці Клима Савура, проспекту Перемоги – вулиці Шопена, проспекту Перемоги – вулиці Грибоєдова – вулиці Шопена, вулиці Набережна – вулиці Шевченка, вулиці Героїв УПА – вулиці Ківерцівська – вулиці Стрілецька – вулиці Набережна, вулиці Сенаторки Левчанівської – вулиці Богдана Хмельницького, вулиці Полонківська – вулиці Львівська.

Окрім того, зробили поточний ремонт 67-и вулиць, на що витратили 3 мільйони гривень.

Протягом 2013-ого року відремонтували 22 прибудинкові території, на половину з яких дали гроші з обласного бюджету. З міського бюджету на решту 11 дали 4,1 мільйона гривень.

За словами директора департаменту ЖКГ Луцькради Івана Кубіцького, у 2013-ого року загалом запланували як капітальний, так і поточний ремонт 73 вулиць у Луцьку. Однак, фактично вдалося відремонтувати лише 51 вулицю. Ще 22, які залишилися, у департаменті ЖКГ пропонують внести у перелік тих, що ремонтуватимуть у 2014-ому році.

«Ми їх не зробили, але вони всі на контролі», – зазначив Кубіцький.

До того ж, торік не відремонтували 17 прибудинкових територій, якими також запропонували зайнятися цього року. Так, першочергово планують взятися за ремонт прибудинкової території на вулиці Арцеулова 3, 5, адже це питання «висіло» ще з 2012-ого року.

ГРОШІ НА РЕШТУ «ДОРОЖНІХ» ПОТРЕБ

На нанесення та поновлення дорожньої розмітки на дорогах Луцька витратили 697,3 тисячі гривень. На послуги встановлення та обслуговування дорожніх знаків освоїли 264 тисячі гривень.

Також зробили поточний ремонт та пофарбували 14 мостів та шляхопроводів міста, на що пішло 229,4 тисячі гривень.

Стосувалося це мостів на проспекті Відродження, вулиці Шевченка, вулиці І. Франка, вулиці Винниченка, вулиці Шопена, вулиці Гордіюк, вулиці Рівненська, проспекті Перемоги, вулиці Данила Галицького, вулиці Гнідавська, вулиці Потебні, вулиці Ковельська. Ще 154,6 тисячі гривень витратили на турнікетні огородження.

Капітальний ремонт мосту через річку Стир, що на вулиці Карпенка-Карого, обійшовся у 844,9 тисячі гривень, 268,9 тисячі гривень з яких спрямували з державного бюджету.

На утримання та поточний ремонт світлофорних об’єктів освоїли 298,5 тисячі гривень. На експлуатацію мереж зовнішнього освітлення вулиць міста – 2,2 мільйона гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЖКГ, дороги
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В луцькі дороги «вбухали» 27,3 мільйона гривень
05 лютий, 2014, 11:21