«Кров», міліція і сутичики: у Луцьку відвідали заклади регіоналів. ФОТО

«Кров», міліція і сутичики: у Луцьку відвідали заклади регіоналів. ФОТО
В рамках кампанії з бойкоту бізнесу регіоналів луцькі євромайданівці навідалися до закладів, що належать членам цієї партії.

Біля кожного закладу розливали червону фарбу, бо у «Партії регіонів руки в крові», - пояснили організатори. Акція відбулася у середу, 5 лютого.

«Проблеми» з міліцією у організаторів «екскурсії» почалися вже на Театральному майдані, де стартувала акція. Заступник начальника луцького міськвідділу міліції Володимир Солоненко хотів «попередити» одного із організаторів Майю Москвич, що «розклеювати листівки в недозволених місцях» заборонено.

Він мав на увазі наклейки «Обережно! Власник регіонал», якими раніше обклеювали оселі та підприємства членів ПР. За такі дії, мовляв, передбачений штраф від 340 до 620 гривень.

Майя Москвич зазначила, що організатори акції «Бізнес на крові» розклеювати нічого не планують.

«Якщо хтось із учасників екскурсії хоче щось клеїти, то це його справа», - зазначила вона.



Першим пунктом зупинки став магазин «Родинна ковбаска» на вулиці Лесі Українки.

«Власником Родинної ковбаски є член Партії регіонів Олег Баран», - зазначила Майя Москвич. Біля порогу магазину розлили відро фарби, яка імітувала кров.



Також знайшлися охочі приклеїти на двері традиційну «антирегіоналівську» наліпку. Правоохоронці хотіли затримати сміливця, який це зробив, але натовп «відбив» активіста.

Другим пунктом стало відділення Брокбізнесбанку, який, за словами активістів, належить одному з найбагатших бізнесмену України Сергію Курченку, який співпрацює з регіоналами.

Тут також була «кров» та наліпки. Біля банку сталася сутичка. Володимир Солоненко обурився діями активістів та хотів на місці затримати одного з них. Проте хлопцю вдалося «вирватися».



Третьою точкою маршруту стала піцерія «Соло піца» на проспекті Волі. Майя Москвич пояснила, що до приміщення, де знаходиться цей заклад харчування, має стосунок голова обласного осередку ПР Олександр Башкаленко.



Цікаво, що тут вперше працівники закладу обурилися діями активістів. Одна з офіціанток запитала: «Нащо ви роботи людей позбавляєте?» Вона натякала на те, що бойкот може призвести до звільнення працівників.

Далі активісти попрямували до відділення Імексбанку.

«Від сьогодні ви повинні знати, що власником банку Імексбанку є народний депутат від Партії регіонів Леонід Клімов», - оголосила в рупор Майя Москвич.



П’ятим місцем зупинки обрали відділення Правексбанку біля гімназії №4.

«Запам’ятайте, що власником Правексбанку є Дмитро Фірташ, який безпосередньо фінансує «Сім’ю» та режим Януковича», - відзначила активістка.



Шостою точкою маршруту стало відділення групи страхових компаній «ТАС» на проспекті Волі. За словами Маїй Москвич, ця група компаній належить депутату від ПР Сергію Тігіпку.



Далі мітингувальники попрямували до відділення банку ПУМБ на тій же вулиці.

«Власником ПУМБу є Ренат Ахметов», - пояснили євромайданівці.



Потім активісти попрямували на Київський майдан до відділення банку «Надра», бо його власником, мовляв, також є Дмитро Фірташ.



Дев’ятою точкою стало відділення Банку «Форум» що розташоване поряд.

«Це банк «Форум» - бізнес не просто на крові, а бізнес дуже кривавий. Тому, що власником цього банку є народний депутат від Партії регіонів Вадим Новинський», - зазначила Майя Москвич».



Також активісти підішли до офісу групи компаній «Континіум» на Київському майдані. Біля неї вилили відро червоної фарби.



Учасники «кривавої» екскурсії «не могли оминути» приміщення Волинської обласної державної адміністрації, що також розташоване на Київському майдані.

Хоча біля входу в ОДА вишикувався кордон міліції, активісти розлили фарбу під ногами правоохоронців.

«Саме тут знаходиться Олександр Башкаленко, саме тут працює Клімчук, ці люди так само мають бізнес, і цей бізнес також на крові», - пояснила Майя Москвич.

Вона порадила активістам повертатися в центр міста групами, бо поодинці їх може затримати міліція.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці!!
Відповісти
Чим би дитя не гралося.......
Відповісти
ффулюгани))))
Відповісти
Дитсадок, група "Веселка".
Вашу б енергію та на щось серйозне, а не на цей підлітковий тролинг. Без образ.))
Відповісти
Видимо Вы сделали больше, чем просто по кнопкам постучали и выдали этот блестящий комментарий. поделитесь своими достижениями.
Відповісти
Всі вміють критикувати. Давайте, пропонуйте свої ідеї, проводьте акції, ризикуйте своєю шкурою... тоді побачим хто тут веселка
Відповісти
Соромно!!! Не знати прізвище замначальника міліції
Відповісти
Молодці!
Відповісти
Молодці! Бойкот ригоаналам!
Відповісти
Що тут скажеш.Дурень дурня завжди знайде:)Це добре що в нас дурнів з кожною акцією ціх клоунів всьо менше і менше:)
Відповісти
все правильно роблять. головне не зупинятись.
Відповісти
і поки вони з відрами хороводи водили, ПР зробила карусєлі з доларом, на чому заробила щонайменьше 1 млр баксів з кишень звичайних українців.
Відповісти
а до ваймана-разумовського на бетон -бруксервіс в гості на чашечку коффа? чи він вже змінив шапку з того переляку?
Відповісти
правильно! так і треба тим довбаним ригам! Слава Україні!
Відповісти
А золотой век пачяму пропустилитили?
Відповісти
Ефектно!
Відповісти
Дивуюсь ідіотам, які проти цієї акції.
Ідіоти, а ви хоч щось зробили? Чи вам подобається ця виблюдська влада? Тролі срані. Бажаю, щоб сімя в вас і ваших близьких віджала бізнес. Тоді будете далі розказувати про дурню, яку роблять активісти.
Відповісти
Молодці! Місто має знати свої героїв-ригіоналів! Слава Україні!
Відповісти
Останні новини
«Кров», міліція і сутичики: у Луцьку відвідали заклади регіоналів. ФОТО
05 лютий, 2014, 15:29