Луцьк затиснули залізобетонним поясом, – депутат

Луцьк затиснули залізобетонним поясом, – депутат
В Україні немає жодного обласного центру, який був би таким «зажатим зі всіх сторін» сусідніми населеними пунктами.

Про це заявив перший заступник міського голови Святослав Кравчук під час засідання постійної депутатської комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою у середу, 5 лютого.

За словами заступника луцького міського голови Лариси Соколовської, «проблемними» залишаються вулиці Володимирська, Чернишевського, на які «накладаються» межі сусідніх сіл. Так, частина останньої знаходиться у межах Маяківської сільради, голова якої не спішить віддавати частину вулиці Луцьку.

Така ж проблема і з Прилуцькою сільською радою Ківерцівського району, яка межує з Луцьком поблизу ТЦ «Глобус», зокрема, на вулиці Гордіюк. Голова депутатської комісії Олександр Семенюк впевнений: упертих «дядь», які не хочуть віддавати фактично міську територію Луцьку, потрібно «приземлити» і переконати в іншому.

Із ним погодилася й Соколовська, яка зауважила, що проблема стосується не лише адміністративного устрою, але й впливає на надання медичних послуг. Так, людям, які мешкають біля «Глобусу», за законом потрібно їздити не в міську поліклініку, а в медичний заклад у Ківерцівському районі.

Хоч, зі слів віце-мера, «усіма правдами і неправдами» цих людей таки лікують у Луцьку.

Перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук також зазначив, що через відсутність меж Луцька виникають проблеми із тим, хто має опікуватися інфраструктурою, дорогами, каналізацією, освітленням частин вулиць на окраїнах Луцька.

Та й загалом, на думку Святослав Кравчука, в Україні немає жодного обласного центру, який був би таким «зажатим зі всіх сторін». А депутат Олександр Семенюк доповнив: «Навколо Луцька – армований залізобетонний пояс».

Проте Лариса Соколовська зазначила, що про розширення території Луцька все ж подумали. Так, про це домовилися з Борохівською сільською радою Ківерцівського району.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: земля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що, вже нічого дерибанити?
Відповісти
Менше треба було землю кругом міста дерибанити.а то пороздавали на хатиночки,а тепер дупу чухають,що робити,бо немає з кого хабарі брати.Багатоповерхівки тре було будувати ,а не по 3га діляночки розавати посадовцям та штундам.
Відповісти
Ну зовсім вже романізувався.
Відповісти