У Львові тітушки приїхали звільняти облдержадміністрацію. ФОТО. ВІДЕО

У Львові тітушки приїхали звільняти облдержадміністрацію. ФОТО. ВІДЕО
Кілька десятків молодих хлопців спортивної зовнішності приїхали до Львова, щоб «допомогти» працівникам Львівської облдержадміністрації потрапити до своїх робочих місць і забезпечити їм можливість спокійно працювати.

Так хлопці пояснювали журналістам свою присутність на вулиці Винниченка, 18, - пише Zaxid.net.

«Сьогодні, 5 лютого, близько 14:30 на вул. Винниченка, 18 під’їхав автобус «Неоплан» з чеськими номерами, вщент заповнений юнаками-спортсменами», - повідомив кореспондент видання з місця події.

Керівником молодих людей представився чоловік на ім’я Роберт. За його словами, він та його люди приїхали для того, щоб забезпечити працівникам Львівської ОДА можливість працювати.

При цьому він визнав, що раніше вони проводили акції з розблокування супермаркету «Епіцентр» на вул. Хмельницького. На запитання, хто організував цю групу людей і хто її фінансує, Роберт зазначив, що група є самоорганізованою і фінансується сама.

Втім, як стало відомо, спершу він організовував блокування супермаркету «Епіцентр» разом з іншими організаціями, а потім почав виступати за його розблокування.

Частина молодих людей, що знаходяться в автобусі, приїхали з Дрогобича. За словами одного з них, їх привезли сюди без пояснення, бо планувалося, що вони мали проводити лише акцію біля «Епіцентру».

Між Робертом та депутатами облради і міськради від ВО «Свобода» виникли словесні перепалки. Зокрема, депутат Львівської міської ради Адріян Гутник назвав його провокатором.

Як вдалося з’ясувати, в автобусі перебуває 24 молодики. На даний момент працівники міліції, яких на вул. Винниченка є вже декілька десятків, встановлюють прізвища пасажирів автобуса.

Деякі представники ВО «Свобода» почали вимагати, щоб молоді люди вийшли з автобусу і їм влаштували коридор ганьби. Врешті кілька хлопців вийшли з автобусу і до них почали скандувати: «Ганьба!».

Деякі з них пояснювали, що їх привезли на вул. Винниченка, обманувши. Врешті їхнього керівника Роберта забрали в райвідділ, автобус з молодими людьми має вирушити до Дрогобича.

Як пояснив заступник начальника ГУ МВС у Львівській області Сергій Маруняк, Роберта забрали до райвідділу через підозру у тому, що він перебуває у стані наркотичного сп’яніння. Особи решти молодих людей, за словами правоохоронця, встановлені і справді є мешканцями Дрогобича.

Оскільки їм не інкримінують жодних порушень, то автобус відпустять. Натомість працівники ДАІ вже з’ясовують, кому належить цей автобус з чеською реєстрацією.

Нагадаємо, сьогодні представник виконавчою служби у приміщенні приймальні голови облради Петра Колодія рішення Господарського суду, який 3 лютого вирішив, що управління майном спільної власності має вжити заходів, аби забезпечити Львівській ОДА можливість працювати на вул. Винниченка, 18, і не допустити надання цих приміщень іншому користувачеві.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Львівяки молодці!
Відповісти
Останні новини
У Львові тітушки приїхали звільняти облдержадміністрацію. ФОТО. ВІДЕО
05 лютий, 2014, 18:30