Міністру поскаржилися на головного міліцейського медика Волині

Міністру поскаржилися на головного міліцейського медика Волині
Полковник міліції у відставці, колишній керівник служби охорони здоров’я УМВС України у Волинській області Олег Лопатін розповів міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку про ситуацію, в якій опинилася установі, якою він раніше керував.

За його словами, у ній панують напружена атмосфера, утиск непокірних і підозрілість. Про це йдеться у коментарі до блогу міністра, який надійшов 14 березня.

Це він пов’язує з особливостями роботи нинішнього керівника служби Георгія Лягу.

За словами Лопатіна, його «пішли» у відставку в листопаді 2010 року, коли йому було 48 років. Натомість призначили 63-річного Лягу.

Тодішній начальник УМВС в області В’ячеслав Ходирєв пояснив Лопатіну, каже він, що «це політичне рішення і що треба влити у медслужбу свіжу, молоду кров».

Втім, зауважує Олег Лопатін, мало значення те, що він, «на відміну від Лягу, не сприяв видачі дружині брата Ходирєва не вмотивованих лікарняних, сім’я якої залишилась в Луцьку після першої його каденції на Волині. Та і взагалі відносився до них, як до всіх співробітників ОВС, з достатньою, а не черезмірною увагою».

Лопатін розповів, що, ще будучи керівником служби, планував провести ремонт, придбати медобладнання, на що успішно збирали кошти.

«Але всі вони були витрачені новим начальником в перші місяці на посаді на влаштування особистих апартаментів з душовою, кімнатою відпочинку, приймальною, шляхом об’єднання трьох кабінетів. Декілька разів купляли дорогу сантехніку, меблі, килими, столярку, те що не підходило – здавалось на склад, розміщалось в приміщеннях, де без цих речей можна було повністю обійтись. Робилось все з розмахом, шиком, витрачено було близько 60 тис. гривень. І на цьому все, далі – для вигляду проводяться незначні косметичні ремонт», – йдеться під блогом міністра.

Нарікає він і на те, що установа тепер має борги, чого раніше не було.

«Коли ж я, осінню 2011 року ліг на денний стаціонар, то мотивуючи боргами за медикаменти в 60 тис. гривень, мені, бувшому начальнику СОЗ, медикаментів не дали. Виділили після мого обурення шприци, фізрозчин, конвалюту бісопрололу, а дорожчі медикаменти я купляв сам», – пише полковник міліції.
Раніше ж, за твердженням Лопатіна, ситуація з боргами була недопустима, хоч як важко було заощаджувати гроші.

Сам же Лягу, каже Лопатін, всі 13 років, які працює у службі, «ховався в тіні – від прийняття рішень, від відповідальності».
«Так і зараз, неспроможність до прийняття зважених, перспективних рішень призводить до поступового занепаду лікарні, приміщень, престижу установи і колективу», – констатує колишній керівник медзакладу.

Крім того, каже він, Георгій Лягу не вміє з повагою ставитись до підлеглих. Це, на його думку, «створило напружену, нервову атмосферу, поширюється нашіптування, утиск непокірних, підозрілість, клімат в колективі нездоровий. Багато достойних співробітників були змушені звільнитись або піти на медичні пенсії».

Останньою краплею, за словами Лопатіна, яка змусила його написати міністру, стали відкриті погрози з боку Лягу на його адресу: мовляв, це він, Лопатін, є автором анонімних скарг керівництву.

Після цього, пише він, «я вирішив написати цього листа, в якому відкрито висловлюю свою думку і категорично заперечую свою причетність до анонімок, не в моїх це принципах».

Лопатін наголосив, що цей лист не продиктований бажанням повернутися на попередню роботу.

«Я зараз працюю лікарем оргметодвідділу Волинської обласної дитячої лікарні, в атмосфері людяності, доброзичливості і порядності, чого так не вистачає співробітникам ОВС на службі», – зауважив він.

Нагадаємо, раніше у блозі головного міліціонера країни волинські правоохоронці скаржилися на корупцію, що панує у волинській міліції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Міністру поскаржилися на головного міліцейського медика Волині
15 березень, 2012, 17:31
У вихідні буде до +18
15 березень, 2012, 16:40