Призначення Башкаленка сприятиме об'єднанню опозиції і активних громадян, - політолог

Призначення Олександра Башкаленка на посаду голови Волинської ОДА сприятиме об'єднанню опозиції та активних громадян, - вважає політолог Оксана Ярош.

На її думку, Олександр Башкаленко, який від 5 лютого займає посаду губернатора Волині, – послідовник волі президента і лінії «яструбів» у Партії регіонів в сенсі діяльності у стилі «ти не думай, ти роби».

«У авторитарних партіях найвищим попитом і просуванням по кар’єрній драбині користуються люди, які є чіткими виконавцями узгоджених зверху рішень. Для збереження централізації владної вертикалі влади голова волинських регіоналів став оптимальною кандидатурою», - зауважила фахівець.

Щодо подальших дій, каже політолог, то наразі на Майданах країни є різні люди і групи, однак з чіткими спільними вимогами. Серед цих вимог: зміна Конституції із механізмом стимувань й противаг влади, президентські і парламентські вибори, припинення репресій та ін.

«Новий очільник сприятиме об’єднанню опозиційних лідерів та активної частини громади щодо неприйняття дій влади по закріпленню диктатури, порушенню Конституції України, придушенню прав і свобод людей, узурпації влади», - вважає Оксана Ярош.

За даними дослідженням Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» та Центру Разумкова, яке провели 20-24 грудня 2013 року, 70% мешканців областей Західної України повністю солідарні із Євромайданом, - каже політолог.

«Волинь є більш поміркованою і спокійною областю та дещо випадає із так званої пасіонарності західних областей. Але чи ця інертність нам на користь?» - запитує вона.

Також Оксана Ярош зауважує, що Волинська область відома не лише озерами, але й «болотистою» політичною свідомістю й лідерством за кількістю осіб, як не сумно це твердити, які змінюють політичні шапки принагідно до поточної ситуації.

«Водночас позитивом у сьогоденні вважаю консолідацію демократичних сил та громадянського суспільства, формування політичної нації. Чим більше репресій і тиску, тим більше спостерігаємо опору. Для українців свобода є надто великою цінністю, щоб її легко віддати чи втратити. Хто цього вчасно не зрозуміє, однозначно буде в програші», - насамкінець відзначила вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Призначення Башкаленка сприятиме об'єднанню опозиції і активних громадян, - політолог
06 лютий, 2014, 14:38