«Портрет Майдану»: чоловік 37 років з вищою освітою

«Портрет Майдану»: чоловік 37 років з вищою освітою
Соціологи провели опитування: на Майдані абсолютна перевага чоловічого населення (88%), їх середній вік 37 років, 43% мають вищу освіту.

Такий «портрет Майдану» сьогодні у Києві оприлюднили експерти фонду «Демократичні ініціативи» і Київського міжнародного інституту соціології, - пише Радіо Свобода.

Як повідомив аналітик фонду Олексій Сидорчук, наразі абсолютна більшість (понад 83%) – це люди, які прибули на Майдан самостійно.

«На Майдані-січі переважають приїжджі, це 88 відсотків; киян, відповідно, лише 12 відсотків. Дещо збільшилась (у порівнянні з груднем) кількість тих, хто приїхав з західної України, їх наразі 55%. 24% – з центру і 21% майданівців – з півдня і сходу країни. Поменшало тих, хто на Майдані представляє політичну партію: якщо на минулому опитуванні у грудні таку відповідь дали 12%, то зараз їх усього 3%», – сказав Сидорчук.

За його словами, на Майдані додалося спеціалістів з вищою освітою, підприємців і робітників – натомість поменшало студентів і пенсіонерів.

Як свідчать опитування, на Майдані-січі менше схильні до переговорів з владою – ще у грудні 45% майданівців підтримували переговори опозиції з владою, наразі ж таких залишилось лише 27%.

Експерти пояснюють це застосуванням владою сили і репресій проти протестувальників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Портрет Майдану»: чоловік 37 років з вищою освітою
06 лютий, 2014, 17:50