Депутат Луцькради бачить «тільки приріст і стабільність»

Депутат Луцькради бачить «тільки приріст і стабільність»
Депутат Луцької міської ради Микола Яручик вважає, що міський бюджет за 2013 рік був виконаний досить добре і задовольняє інтереси лучан.

Про це він розповів під час сесії міської ради у п’ятницю, 7 лютого, під час аналізу програми економічного і соціального розвитку міста за 2013 рік.

Яручик заявив це, відповідаючи на репліку колеги Андрія Осіпова, який зазначив,що пріоритети в бюджеті були розставлені неправильно і частину важливих програм не профінансували.

Осіпов відзначив: «Міський голова одноосібно обрав для себе, які програми він виділив важливими, а які не важливими. Погодьтеся, якщо рішення депутати прийняли всі разом, то надання пріоритетів маємо приймати разом. А тут, кому дати скільки грошей, вирішив один чиновник. Вибачте, це щонайменше є несправедливим».

Осіпов стверджує,що таке «ручне управління бюджетом» міста призвело до того, що депутатів Луцькради «просто ошукали».

Яручик не погодився з Осіповим. «Хочу зазначити, що не рахую себе ошуканим. Якби був ошуканим, то вже писав би заяву в міліцію. Ошукані стоять там на вулиці з плакатами. Ми сьогодні бачимо тільки приріст і стабільність. І щодо виконання бюджету, і щодо бюджету на 2014 рік», - пояснив він.

Відповів на закид Осіпова також міський голова Микола Романюк. «Ми сьогодні розглядаємо питання про хід виконання бюджету… Я не збираюся оправдуватись. Історія розставить все на свої місцям», - зазначив він.

Він переконаний, що депутати у Луцьку не можуть лобіювати виділення додаткових коштів. «Пріоритетів депутату на якомусь окрузі ніхто ніколи не робив і робити не буде. Коли робляться вулиці, освітлення, ми їх робимо всюди», - каже мер.

Однак міський голова розповів, що він все ж вносив корективи у виконання бюджету. «Вносились корективи у перелік вулиць (для ремонту, - ред.). Життя вносить корективи. Ми працюємо прозоро. Все є на сайті міської ради. Вся інформація в управлінні фінансів по виконанню, і ми готові надати цю інформацію», - резюмував Романюк.

У підсумку депутати підтримали проект рішення «Про виконання Програми економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2013 рік за підсумками року». «За» проголосували 37 депутатів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутат Луцькради бачить «тільки приріст і стабільність»
07 лютий, 2014, 11:18