Питання тижня: що на Волині думають про бойкот регіоналів

Питання тижня: що на Волині думають про бойкот регіоналів
На Волині по-різному ставляться до кампанію громадського тиску на регіоналів.

Про це йдеться в рубриці "Питання тижня" газети "ВолиньPost".

Політолог Олександр Новосад розповів, що в Україні політика досить довгий час була безвідповідальною.

"Тому потрібна люстрація. І її слід починати з Партії регіонів. Якщо говорити конкретно про волинських регіоналів, то це вже питання моральне. Вина – це внутрішнє відчуття. Кожен сам вирішує, чи винен він", - відзанчив він.

Депутат Луцької міської ради Богдан Шиба висловив думку, що волинські регіонали, напевно, не несуть відповідальність за політичні репресії.

"...але своїм блокуванням рішення Волинської обласної ради щодо політичної ситуації в країні вони фактично благословляють політичні репресії в країні", - додав він.

Доктор політичних наук, громадська діячка Оксана Ярош вважає, що державна влада і Партія регіонів зрослись в єдине ціле.

"Тому все, що діється в Україні, є їхньою спільною політичною відповідальністю. Партія регіонів дискредитувала себе як політичне об’єднання. За всі дії та бездіяльність члени партії несуть колективну відповідальність. Нагадаю, що жоден із волинського осередку Партії регіонів публічно не засудив дії керівництва держави і партії, які призвели до сьогоднішньої ситуації в країні", - каже науковець.

Студент Микола Мацко вважає, що й волинські регіонали мають нести певну відповідальність за ситуацію в країні.

"Але головні "режисери" подій знаходяться в Києві. Як і головні виконавці. Волинські регіонали причетні лише партійним квитком і мовчазною згодою з діями центральної влади", - міркує юнак.

Завідувач відділу роботи з молоддю Волинського обкому КПУ
Олександр Кононович називає події, які нині відбуваються в Україні, класовою боротьбою.

"Просто вопрос в том, что его осуществляют не рабочие, которые должны были б это делать, а те «тушки», которые там за деньги стоят. Если регионалы будут выходить из партии, ми их принимать в коммунисты не будем. Однозначно нет. Мы в партии придерживаемся классовых идеалов, а они там стоят за деньги. Поэтому однозначно не примем", - висловився політичний діяч.

Журналіст Мирослав Ватащук каже, що громадяни мають право вимагати від депутатів виходити з партії.

"Лише ця вимога не може озвучуватися у незаконний спосіб. Адже за законом депутат відповідальний за свою діяльність перед народом. Плюс депутати місцевих рад зобов’язані підтримувати зв’язок з виборцями. Що ж до частки відповідальності за ситуацію в країні саме волинських регіоналів, то нагадаю, що лише у парламентській фракції ПР – двоє волинян. А реальні важелі впливу на ситуацію належать саме представникам ПР. Тому частина відповідальності за політичну кризу лежить і на волинських регіоналах", - вважає він.

Громадський діяч, кандидат політичних наук Віктор Пенько зауважує, що членів ПР ніхто не змушує силою виходити з партії.

"Це заклик до їхньої волі, це може відбутися лише добровільно. В тому числі і волинських регіоналів, які, як і решта, несуть не тільки моральну відповідальність, а й політичну за ситуацію в країні. Якщо станеться масовий вихід членів ПР, однозначно зміниться політична карта України. Нова провладна сила вже не постане, бо діюча влада ніколи не створить собі антипода. Тому потужну політичну силу на даний час може створити лише опозиція", - пояснює він.

Фотограф Роман Мізернюк підтримує вимогу активістів.

"Однозначно підтримую вимогу виходити з Партії регіонів. Адже їх партія в крові. Навіщо бруднити свою репутацію, авторитет і совість? Я за те, щоб всі регіонали вийшли з партії, а саму партію прирівняти до фашистів! Рішення має прийняти кожен регіонал – будь він регіональний чи у Верховній Раді", - мовив він.

"Всі вони мусили йти в політику за відстоювання інтересів своїх виборців, а не задля своїх інтересів. І тільки тоді у парламенті буде справді в більшій чи меншій мірі демократична і справедлива коаліція і опозиція", - додав чоловік.

Депутат Луцької міської ради, член Партії регіонів Іван Смоленг виходити з партії не збирається.

"Все таки відповідальність за побиття, слова і дії повинні нести люди, які привезли людей на Майдан. Відповідальність також на них лежить. Якщо приїдуть автомайданівці, не буду виходити до них. Я не маю з ними про що говорити. В мене є своя думка, в мене є своя позиція. Я думаю, що перебіжчиків, які бігають від однієї партії до іншої, виборці не дуже поважають", - каже він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ви хоч колись звичайний народ спитаєте? а не продажних журналістських свиней?
Відповісти
статейка за 200 грн, Нальковічь?
Відповісти
А можна спитати у людей на вулиці, а не Ярош і Ватащука?
Відповісти
Смоленг уже забув як перебіг до регіоналів у статусі депутата міськради (минулого скликання) у Партію регіонів??? :)))
Ще й на випускних бажає ніколи не знати зради. Щирі побажання від зрадника :)))
Відповісти
Смоленг - колишній член УНП
Відповісти
Вона доктор політичних наук, то кого питати? Дегенератів із молодих регіонів чи Башкаленка?
Відповісти