Силовики на Грушевського: важка техніка, свої «стіна координат» та кіноекран. ФОТО

Силовики на Грушевського: важка техніка, свої «стіна координат» та кіноекран. ФОТО
В оточений силовиками урядовий квартал журналістам потрапити неможливо.

Для цього, кажуть, треба просити дозволу у прес-службі МВС, ‒ пише Цензор.нет.

«Потрапити в оточений урядовий квартал, якщо ви не «тітушка», працівник силового відомства або мешканець вулиці Грушевського, звичайному українцю майже неможливо. Важко пробратися на той бік барикад в табір міліції навіть журналістам, незважаючи на те, що ніякої законної підстави для обмеження проходу по вулиці Грушевського немає», ‒ йдеться в публікації.



Як повідомив один із підполковників міліції, командувачів на передовій, журналістам, щоб потрапити в табір силовиків, потрібно просити спеціальний дозвіл в прес-службі главку МВС. Після цього на блокпост біля Кабміну надходить розпорядження пропустити працівників ЗМІ.

При цьому, за словами підполковника, інтерв’ю ніхто з його підлеглих давати не буде.

На ділянці вулиці Грушевського ближче до барикад дорогу не чистять, тому там утворився шар льоду упереміш з брудом. Міліціонери, як і активісти на Майдані, зробили «стіну координат» з дерев’яних табличок з назвами того чи іншого регіону та іншими написами. Тож, на Грушевського, судячи з усього, побував луганський «Беркут», бійці з Криму, Полтави, Житомира, представники спецпідрозділів «Ягуар», «Тигра». На одній із табличок з малюнком автомата написано: «Спасибо деду за победу!»



Ресторан «San Paolo» , вивіска якого неабияк прокопчена димом від шин, мабуть, остаточно втратив клієнтів. Те ж саме стосується найдорожчого бутіка Києва, що належить кумі Віктора Ющенка, вікна якого також завбачливо забили фанерою.



Один із міліціонерів, на прохання журналіста спрогнозувати, скільки ще війська будуть знаходиться на Грушевського, відповів: «Поки Рада не розбереться з ситуацією». На зауваження, що на цьому тижні парламент так і не прийшов до консенсусу, і депутати розійшлися, залишивши ситуацію в країні без змін, політично підкований міліціонер відповів: «Значить, знову буде бійка. Тоді Раді доведеться зібратися на позачергову сесію і приймати якесь рішення. У нас без бійки ніяк розібратися не можуть».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Євровійна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Силовики на Грушевського: важка техніка, свої «стіна координат» та кіноекран. ФОТО
07 лютий, 2014, 13:39