Депутати не подолали вето мера

Депутати не подолали вето мера
Депутати Луцької міської ради не змогли подолати вето міського голови Миколи Романюка на рішення депутатів щодо конфлікту між підприємцями та попереднім землекористувачем – ПФ «Скорпіон-сервіс».

Голосування відбувалося 7 лютого під час сесії міської ради.

Ідеться про конфлікт на ділянці землі між вулицями Карпенка-Карого та Кравчука. Це – ряд ринку, розташований поруч з ТЦ «Ювант». Торговці, які раніше орендували землю в «Скорпіон-сервіс», заявили, що терміни дії договорів оренди минули. Натомість у фірмі посилаються на рішення судів, які вказують на чинність угод.

У листопаді минулого року своїм рішенням міськрада припинила договори оренди цих земель біля «Юванта» із ПФ «Скорпіон-сервіс».

Спочатку депутати Луцької міськради захотіли «допомогти» підприємцям із Завокзального ринку, визнавши, що будь-які договори користування землею з попереднім землекористувачем – ПФ «Скорпіон-сервіс», відсутні.

Міський голова наклав вето 31 січня.

Депутат Андрій Осіпов зазначив, що комісія міськради не погодилася з міським головою про ветування рішення.

Депутат Юрій Вега вважає, що головний вихід – на користь малих і середніх підприємців. На його думку, їм треба дати спокій, щоб вони працювали, заробляли і платили податки.

Надали слово і представнику підприємців. Володимир Кунц, звертаючись до депутатів, зауважив, що «вища судова інстанція поставила крапку, констатувавши факт, що не має права на ділянку той, кого ви намагаєтеся захистити».

«Думаю, людяні і відповідальні депутати проголосують за рішення подолати вето. Все одно люди переможуть», - заявив підприємець.

Однак депутати не змогли подолати вето, набравши лише 25 голосів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.