У Ковелі - нова каналізація. ВІДЕО

У Ковелі - нова каналізація. ВІДЕО
У Ковелі в районі вулиці Старицьких та семи сусідніх вулиць запрацювала нова каналізація.

Її кошторисна вартість — близько 1,5 мільйона гривень, - розповідає ТЦ "Ковель".

Сама система у цьому районі Ковеля запрацювала лише у ці дні.

На її закупівлю з міського бюджету витратили понад 200 тисяч гривень.

Голова кооперативу жителів даного мікрорайону Ірина Лисюк каже: "Звичайно, не просто нам було. Але, як бачите, крім того, що ми запустили сьогодні КНС, ми ще й заасфальтували частину вулиці Старицьких".

Райони приватної забудови у Ковелі не мають інфраструктури, характерної для центральних мікрорайонів міста. Однак, поступово "цивілізація" добирається і до околиць.

Будівництво КНС та каналізаційних мереж у даному мікрорайоні Ковеля — приклад того, як на паритетних засадах можуть співпрацювати влада і громадськість, коли мають спільну мету і рухаються назустріч один одному.

"Міська влада закупила КНС та все необхідне обладнання. Сьогодні міський бюджет економить на будівництві водогонів, КНС та інших роботах до 50 відсотків коштів, залучаючи мешканців до співфінансування. Тобто, ми маємо можливість зробити в два рази більше для міста, залучивши людей...", - розповідає ковельський міський голова Олег Кіндер.

Окрім КНС місто оплачує й виконані на об'єкті роботи. Саму ж каналізаційну мережу споруджують з матеріалів, закуплених за кошти місцевих жителів.

"Дуже непросто було, бо мова йде про каналізування цілого мікрорайону міста, а не однієї вулиці. КНС встановили дуже потужну. Але перший крок вже зроблено: каналізаційно-насосна станція є, вона працює...", - говорить депутат Ковельської міської ради Святослав Степанюк.

Роботи на цьому об'єкті триватимуть і протягом нинішнього року.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.