Лучанин «підказав» Януковичу, як розпустити Верховну Раду. ДОКУМЕНТ

Лучанин «підказав» Януковичу, як розпустити Верховну Раду. ДОКУМЕНТ
В Адміністрації президента Януковича розробили сценарій розпуску Верховної ради, взявши за привід судовий процес розлучення лучанина Миколи Романчука зі своєю дружиною.

Про це пише журналіст Мустафа Наєм у матеріалі «Конституційна пастка для опозиції» інтернет-видання Українська правда.

Як зазначає журналіст, в Адміністрації президента готують кілька сценаріїв можливого розв’язання ситуації на випадок, якщо переговори з опозицією зайдуть в глухий кут. Один з можливих сценаріїв: президент Віктор Янукович може розпустити Верховну раду і призначити нові вибори.

Оскільки закон не дає чіткого визначення, за яких обставин президент має прави розпустити парламент, юристи Банкової готують кілька моделей такого кроку президента.

Автором однієї зі схем називають заступника голови адміністрації президента Андрія Портнова та його підлеглих, які розшукали в архівах Конституційного суду ухвалу від 8 травня 1997 року за зверненням громадянина України в рамках… шлюборозлучного процесу у 1983 році!

Суть справи в тому, що лучанин Микола Романчук, незадоволений рішенням суду щодо розлучення із своєю дружиною, звернувся до Конституційного суду. Він просив КС пояснити, чому президент України не відреагував і не втрутився у судовий процес, і не захистив його права.

Із зрозумілих причин Конституційний суд відмовив Романчуку. Але. В своїй ухвалі суд необачно вдався до пояснення прав президента і зазначив, що з метою усунення загрози для держави та її громадян президент може "безпосередньо втрутитися в критичну ситуацію".

Отже якщо Верховна рада намагатиметься проголосувати за нову Конституцію або повернутися до її варіанту зразка 2004 року, Віктор Янукович оголосить це узурпацією влади, яка загрожує правам громадян.

А потім підпише указ про розпуск парламенту, посилаючись на рішення Конституційного суду щодо шлюборозлучного процесу, припускає Мустафа Найєм.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучанин «підказав» Януковичу, як розпустити Верховну Раду. ДОКУМЕНТ
08 лютий, 2014, 22:45