Спочатку бюджет, тоді - відставка голови облради, - Башкаленко

Спочатку бюджет, тоді - відставка голови облради, - Башкаленко
У Волиньраді спочатку мають прийняти бюджет на 2014 рік, а потім «у демократичний спосіб» розглядати кадрові питання щодо звільнення керівників області, – висловив своє бачення ситуації щодо сесії облради голова Волинської ОДА Олександр Башкаленко.

Про це він розповів під час брифінгу у понеділок, 10 лютого.

На думку Башкаленка, бюджет Волині на 2014-ий рік «однозначно буде прийнятий», адже, на скільки йому відомо, і опозиція, і провладні депутати – «за» його прийняття.

«Я вже чотири дні веду переговори. Заступник голови облради Валентин Вітер в інтерв’ю сказав, що опозиція готова приймати бюджет, але народний. Я аналогічно пропоную. Давайте разом приймати. Якщо я б хотів би прийняти більшістю, то тоді це не був би народний бюджет. А якщо ми хочемо прийняти народний, то я хочу, щоб кожна фракція подала свою пропозицію і сказала, так, ми підтримуємо той бюджет», – висловився голова Волинської ОДА.

Щодо кадрових питань, зокрема, й щодо відставки голови Волинської облради Володимира Войтовича із займаної посади, то Башкаленко переконаний – його треба розглядати після питання бюджету. До того ж, губернатор Волині вважає, що вирішення проблеми має відбуватися у мирний і демократичний спосіб.

«Ми не можемо тиснути один на одного. В кожного є своє бачення. Якщо є питання вимоги, то як на мене, це неприпустимо. Вимоги однозначно не може бути, тільки діалог і на виході має бути рішення», – зазначив він.

«Ми ж демократи, європейці. Це повинно бути тільки прозоро, без тиску і тільки відкритим голосуванням. Якщо це відбувається в інший спосіб, я вважаю це абсолютно неприпустимим», – додав очільник Волинської ОДА.

А себе Олександр Башкаленко і взагалі назвав «рафінованим демократом»: «Повірте мені, я демократ, навіть рафінований демократ. Я люблю стіл переговорів і тільки домовлятися».

Також губернатор Волині висловив свою думку щодо зареєстрованого в облраді проекту рішення про висловлення йому недовіри на посаді голови Волинської ОДА.

«Я не можу зрозуміти, які претензії можуть бути до мене. Але знову ж таки, я демократ, якщо є позиція «геть Башкаленка», то чому б і ні. І ті люди, які це оголошують, мають право на свою думку. І вона повинна бути врахована. В демократичний спосіб. Зареєстрований проект рішення про недовіру Башкаленку, назбирає більшість голосів, нема питань», – зауважив Башкаленко.

Нагадаємо, проект рішення про недовіру Олександру Башкаленку на посаді голови Волинської ОДА у день представлення на новій посаді зареєстрував депутат від ВО «Батьківщина» Ігор Гузь.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як в остапа Бендера: утром - деньги, вечером - стулья.
Відповісти
Останні новини
Спочатку бюджет, тоді - відставка голови облради, - Башкаленко
10 лютий, 2014, 14:13