Художники розмалювали щити бійцям самооборони. ФОТО. ВІДЕО

Художники розмалювали щити бійцям самооборони. ФОТО. ВІДЕО
Художники «Мистецької сотні» розфарбували щити сотникам самооборони Майдану в «Українському домі».

Завданням художників було послухати історії тих людей, які стоять на захисті кордонів Майдану, і зобразити своє враження від них на щитах, ‒ пише Українська правда. Життя.

Одна з учасниць, художниця Катерина Ткаченко, намалювала на дерев’яному щиті серце, з якого виростають квіти. Таке зображення дівчина вирішила намалювати після розмови з сотником.

Хлопець розповів таке: «Спочатку ми були простими волонтерами, які допомагали в потребах Майдану, проводили творчі акції, але потім настав момент, коли потрібно було залишити мистецтво й книги і братися за щось важче. Так я опинився на Грушевського. Відчуття дуже важко описати. Це не мандраж, не страх, а щось зовсім особливе, чого я раніше не відчував».

«Я написала це серце, щоб воно охороняло цю людину, ‒ пояснює свою роботу Ткаченко. ‒ Може, «беркутівці» подивляться на цей щит і не будуть стріляти».

За словами художниць, які спілкувалися з сотниками, багато з них розповідали про свій досвід з сумом і навіть тяжкістю, а зображати на щитах їм хотілося, навпаки, щось світле і підбадьорююче.

За словами організаторів акції, деякі щити планується потім виставити на аукціон. Виручені гроші підуть на підтримку Автомайдану.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Художники розмалювали щити бійцям самооборони. ФОТО. ВІДЕО
11 лютий, 2014, 09:06