Як пікетували ківерцівський суд. ВІДЕО

Як пікетували ківерцівський суд. ВІДЕО
Під стінами Ківерцівського районного суду з пікетом зібралося більше сотні людей.

Там 10 лютого розглядали адміністративну справу щодо діяльності одного з підприємств, яке належить дружині активіста луцького Євромайдану Олені Леоновій, ‒ йдеться в сюжеті ТРК Аверс.

«Обладнання не вводилося в експлуатацію, лінія не запущена. Податкова міліція просто приїхала, зірвала замки, пломби на нашому приміщенні і склала акт на директора підприємства про те, що вона здійснювала незаконну підприємницьку діяльність», ‒ розповідає Леонова.

Жінка каже, що підприємство працює вже майже 10 років. За цей час жодні перевірки не фіксували нічого подібного, проблем із податковою у підприємства не було. Тому пов’язує це з активною громадською діяльністю свого чоловіка Володимира Пащенка.

«Всі ці справи відкривалися в той день, коли відкривалися кримінальні справи щодо учасників Євромадйану. З того часу блокують роботу людей. По-моєму, ті речі, які зараз відбуваються, це просто «бєзпрєдєл», ‒ каже він.

У залі суду ‒ активісти Євро- та Автомайданів, депутати міської, обласної, Верховної Рад. Усі прийшли підтримати сторону відповідача. Поки суддя розглядав матеріали ‒ надворі не припиняли протест.

Зрештою суддя Ольга Пономарьова ухвалила рішення провадження у справі закрити.

Проте щодо діяльності Олени Леонової розпочато ще два кримінальних провадження. За словами подружжя, ці обвинувачення також є безпідставними.

«Але ми вистоїмо. Бо наша ідея ‒ правильна, і ми знаємо, за що ми боремося», ‒ каже Володимир Пащенко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.