Волинська влада планує дати вдвічі менше грошей на «ініціативу президента»

Волинська влада планує дати вдвічі менше грошей на «ініціативу президента»
На соціальну ініціативу президента – забезпечення сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, житлом – цього року волинська влада планує дати Луцьку лише 200 тисяч гривень.

А тим часом кількість луцьких дітей, які потребують негайного забезпечення житлом, така ж, як і чисельність тих, кому вдалося купити квартиру торік. Щоправда, із удвічі більшим «бюджетом».

Як розповіли в ефірі телеканалу «Нова Волинь» під час звітування про роботу за 2013 рік луцького міського голови Миколи Романюка, у Луцьку – 65 сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Всі вони перебувають на обліку служби у справах дітей Луцькради.

Керівник цього структурного підрозділу Федір Шульган зазначає, що негайного надання житла потребують приблизно 10-12 дітей.

За словами Миколи Романюка, саме таку кількість вдалося забезпечити житлом у 2013-ому році. «На умовах співфінансування 12 діток отримали в нас минулого року житло. Повноцінне, хороше житло, не просто гуртожиток. В звичайному будинку», – зазначив мер Луцька.

Як ідеться в ефірі програми, на придбання таких одно- і двокімнатних квартир торік виділили 340 тисяч гривень із міського бюджету і ще 400 тисяч із обласного.

Водночас, у проекті рішення, який підтримали депутати Луцькради під час «бюджетної» сесії, зазначається, що цього року на придбання житла для дітей-сиріт передбачили лише 400 тисяч гривень, 200 з яких – субвенція з обласного бюджету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.