Львівська облрада виділила 2 мільйони на лікування активістів Майдану

Львівська облрада виділила 2 мільйони на лікування активістів Майдану
Львівська обласна рада з бюджету планує виділити 2 мільйони гривень на лікування постраждалих на Майдані.

Відповідну програму «Діагностика, лікування та реабілітація постраждалих під час Революції Гідності на 2014-2015 роки» затвердили у вівторок, 11 лютого, - пише ТСН.

За неї проголосували 78 депутатів зі 116.

Упродовж двох років з обласного бюджету на надання спеціалізованої медичної допомоги, забезпечення діагностики та лікування постраждалих на Майдані планують виділити 2 млн грн, повідомляє прес-служба Львівської облради.

Щоб знати, кому допомагати, в обласній раді складають список постраждалих жителів Львівщини, які отримали травми й захворювання на Майдані та потребують меддопомоги.

Голова комісії з питань охорони здоров'я облради Богдан Чечотка зазначив, що в програмі визначені установи, де проходитимуть лікування постраждалі.

Зокрема, це лікарні швидкої допомоги, клінічна лікарня №8, фтизіопульмонологічний центр, а також госпіталь ветеранів війни та ветеранів національно-визвольного руху.

Кошти на лікування постраждалих у спеціалізованих медзакладах закладено, зокрема, на проведення операцій для майданівців із травмами органів зору чи опорно-рухового апарату.

Чечотка уточнив, що до лікарень Львова вже надійшли вісім постраждалих у Києві протестувальників. Одного з них відправили лікуватися в Польщу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.