Як волиняни лупцювали один одного у Києві

Як волиняни лупцювали один одного у Києві
В сутичці за приміщення Міністерства аграрної політики 29 січня, в обох таборах євромайданівців, які лупцювали одне одного, були волиняни.

Про це йдеться у матеріалі журналіста Сергія Шаповала "Перший бій Волинської сотні".

«Волинська сотня», яка з’явилася у складі самооборони Майдану 24 січня, складалася майже повністю з членів та прихильників МГО «Національний Альянс». Сотня налічувала до 50 добровольців.

Приїхавши, хлопці довго не могли знайти місця для поселення. Будівлі КМДА та Жовтневого палацу контролювалися «свободівцями», які не радо приймали сотні самооборони. Будинок профспілок був переповнений.

Тож волиняни «попросилися» до Мінагрополітики.

29 січня влада й опозиція знову вели переговори. Постала умова: опозиціонери мають звільнити приміщення захоплених міністерств. Тоді влада підтримає амністію арештованих повстанців. Опозиція погодилася.

Але каменем спотикання стала будівля Міністерства аграрної політики, захоплена громадським рухом «Спільна справа», який відмовився її звільняти.

Нездатність офіційної опозиції контролювати частину євромайданівців ставала очевидною. Треба було виправляти ситуацію. Тому й прийняли рішення «зачистити» міністерство.

Читайте більше про сутичку

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як волиняни лупцювали один одного у Києві
11 лютий, 2014, 16:45