Українське протистояння. ФОТО

Українське протистояння. ФОТО
Фотограф Ганна Грабарська у перший день Євромайдану прийшла в центр міста навіть без фотоапарата – не сподівалась, що буде багато людей.

Та потім так захопилась революцією, що не пропустила жодного дня протистоянь, - пише Українська правда.

На її роботах окрім звичних «місце-дія» чимало кадрів з деталями – покинуті іграшки на фоні барикад, троянда на фоні спецпризначенця, переплетені чоловічі та жіночі ноги мітингувальників, які вибиваються з-під ковдри.

Ганна каже, що знімала в основному для офіційної сторінки «Євромайдан» у Фейсбуці.

За час проведений на Майдані, фотограф познайомилась з багатьма мітингувальниками, у кожного з них – своя історія.
«Якось познайомилась з шахтарем з Кривого Рогу, який боїться повертатись додому, бо знає, що сім’я і друзі не пробачать його проживання на Грушевського», - каже Ганна.

«Я ходила багато разів на Антимайдан і в мене там не було неприємних інцидентів. Якось сім «тітушок» з Миколаєва попросили їх сфотографувати на фоні автобусів, які блокували вхід на Шовковичну. Вони сказали, що хочуть піти на Майдан, подивитись, як там все відбувається. І проводжали мене до Майдану, аби я безпечно до нього добралась. Ці хлопці, як виявилось, були випускниками сиротинцю», - пригадує дівчина.
Серед інших яскравих спогадів – «панкуватого вигляду хлопчина з закопченим обличчям, чорними руками й у дуже брудному одязі (видно, що він живе на барикаді)».

Він теж попросив Ганну сфотографувати його.

«Хлопець «взяв у полон» журналіста з Греції, годував його супом й млинцями, тицяв у обличчя ще й бутерброд з салом, незважаючи на протести й відмови грека. Всі навколо сміялися з них, і я теж. А потім панк заговорив до полоненого досконалою англійською мовою. Не можу передати, наскільки мене це вразило», - каже Ганна.

На запитання про страх під час зйомок заворушень, Ганна Грабарська зізнається, що він, звісно є.
«Спершу страшно і соромно за це. А потім розумієш – що це цілком нормальна реакція. Треба вчитись вживатись зі своїм страхом», - додає дівчина. Особливо моторошно їй було у перший день протистояння на Грушевського.

«Не стільки за себе, скільки за подальший розвиток подій. Там був такий хаос, що було дуже страшно», - пригадує Ганна.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.