«Правий сектор» на Західній Україні очолив учасник чеченської війни. ВІДЕО

 «Правий сектор» на Західній Україні очолив учасник чеченської війни. ВІДЕО
Координуватиме підрозділи «Правого сектору» на Західній Україні рівнянин Олександр Музичко.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK.

В Інтернеті про Олександра Музичка пишуть дивовижні речі.

Мовляв, він – чеченський найманець і навіть колишній охоронець Джохара Дудаєва – першого президента республіки Ічкерія. А російська Вікіпедія зазначає, що Музичко має судимість за викрадення людини і завдання їй тяжких тілесних ушкоджень. Такі характеристики із всесвітньої мережі в самого Олександра Музичка викликають лише усмішку.

Чоловік розповідає, він – справді учасник першої Чеченської війни. За це нагороджений орденом «Герой нації». Однак його роль у Чечні трактують неправильно і дещо перебільшують.

«Я був представником УНА–УНСО на Північному Кавказі при уряді Джохара Дудаєва. Ми захищали чеченський народ від агресії Російської імперії», – коментує чутки координатор «Правого сектору» на теренах Західної України Олександр Музичко.

А от запитання: чи справді він особисто підбив три танки, шість БТРів, самохідну установку, а ще завів у засідку під час бою підрозділ морських піхотинців, залишає без відповіді. Натомість кримінальну справу, через яку у 1999 році опинився в суді, переконує Музичко, сфальсифікували. А його самого підставили.

Нині Олександр Музичко керує підрозділами «Правого сектору» у Західній Україні. Про свої завдання говорить так: «Потрібно буде – появиться сотня людей, за потреби – тисяча чи десятки тисяч. В якому місті буде даний наказ про мобілізацію, там і з’явиться необхідна кількість людей. Де треба буде захистити український народ, там будемо і ми».

За словами Олександра Музичка, «Правий сектор» виступає проти нинішнього режиму та за відставку чинного президента, відтак дії організації безпосередньо залежатимуть від дій влади.

«Майбутній президент України буде від «Правого сектору», у майбутній Верховній Раді буде фракція від «Правого сектору», – обіцяє Музичко.

На думку політологів, не тільки Олександр Музичко, а й увесь «Правий сектор» – політичний феномен, який з’явився нізвідки.

Це федерація організацій з різною спрямованістю і керівництвом. А поява особистостей з такою неоднозначною біографією – не дивина.

«Якщо люди брали участь у Чеченській війні не на російському боці, то очевидно, що вони мають певний досвід боротьби, – коментує політолог Тарас Возняк. – Очевидно, що людина готова до дуже гострих дій. Це вже зовсім інша стадія розвитку Майдану. Це закономірність, яка виникла із в’ялості, безплідності ідей лідерів об’єднаної опозиції».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Євровійна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я в шокові!!! Чим займалась СБУ?
Відповісти
всезнайків плодила і бабло косила
Відповісти

Такі люди дійсно сьогодні нагально ПОТРІБНІ УКРАЇНІ
СЛАВА ГЕРОЯМ !!!
Відповісти
Це щось і кудись не туди. Я собі вже уявляю що росія в змі подаватиме.
Поки опозиція-боягузлива соплі жуватиме все вирішиться без неї.
Відповісти
Цей Правий сектор це вдало продумана мишоловка. Структура ефемерна, міфічна, а на справді це клапан для випуску пару(коротше кажучи маніпуляцій).А політологи які вважають що "«Правий сектор» – політичний феномен, який з’явився нізвідки.", або простаки або невігласи.
Дивно одне, у більшості освідчених людей зникло критичне мислення (це насторожує). У політиці ніколи просто так ніщо не виникає (питання де сидить "кукловод". Владі краще мати агресивного супротивника, ніж цивілізовану сильну єдину опозицію, яка є прогресивна, з реальним планом реформ і вмінням їх втілення.
Цікаво буде обговорити цю тему через рік.
Відповісти
чесно, соромно за роботу СБУ
Відповісти
Останні новини
«Правий сектор» на Західній Україні очолив учасник чеченської війни. ВІДЕО
12 лютий, 2014, 12:13