Міліція прокоментувала скандальний допит у Луцьку

Міліція прокоментувала скандальний допит у Луцьку
У міліції Волині заперечують, що допитували активістку Автомайдану в луцькому міськвідділі протягом п'яти годин. Кажуть, що допит розпочався о 14:40 і з 10-хвилиною перервою тривав до 15:50.

Про це повідомили у прес-службі волинської міліції.

Як відомо, 11 лютого активісти Автомайдану заявили, що їхню колегу протримали на допиті більше 5 годин попри заборону від лікарів продовжувати його так довго.

У міліції кажуть, що жінка прийшла до них о 13:10, а допит у присутності процесуального керівника розпочався о 14:40, бо адвокат свідка з’явився без документів, які засвідчують його особу і надають право представляти його інтереси.

"У період із 14:40 до 15:30 правоохоронці надали перерву (тривалістю 10 хвилин) для спілкування свідка із правозахисником. Зважаючи на те, що адвокат своєю поведінкою неодноразово порушував і втручався в порядок проведення слідчої дії, слідчий, згідно з чинним законодавством, прийняв рішення про застосування відеофіксації під час допиту свідка", - заявляють в міліції.

"Через три хвилини після відновлення допиту адвокат заявив, що його підзахисній стало погано. Правоохоронці відразу викликали бригаду "Швидкої медичної допомоги". Після огляду жінки лікарі не наполягали на завершенні проведення слідчої дії", - додають в прес-службі.

За словами міліціонерів, сама жінка погодилася на проведення слідчої дії за умови, що відеофіксація не проводитиметься.

О 15:50, кажуть в міліції, допит завершили, роздрукували протокол додаткового допиту і передали свідку та її адвокату для ознайомлення. Документ о 17:50 він був підписаний слідчим, процесуальним керівником, адвокатом, свідком та іншими учасниками процесуальної дії.

"О 18:00 у книзі обліку доставлених, відвідувачів та запрошених Луцького МВ УМВС України у Волинській області є відмітка про те, що вони покинули приміщення міськвідділу міліції, при цьому зазначивши, що претензій до діяльності правоохоронців не мають", - кажуть в міліції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.