Депутат Луцькради пропонує «не позоритися» і дати перевізникам по 50 тисяч

Депутат Луцькради пропонує «не позоритися» і дати перевізникам по 50 тисяч
По приблизно 50 тисяч треба виділяти перевізникам з бюджету на відшкодування витрат на проїзд усіх пільгових категорій громадян, аби «не позоритися» безплатно і «не виганяти пільговиків» з автобуса.

Таку ініціативу озвучив депутат Луцької міськради Андрій Осіпов під час координаційного засідання у четвер, 13 лютого.

Захід відбувся через відсутність кворуму на комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту Луцькради. Так, прийшли лише двоє з шести членів комісії – заступник голови Андрій Осіпов та депутат Ігор Поліщук.

За словами Андрія Осіпова, під час засідання «регламентної» комісії, яке має відбутися у вівторок, 18 лютого, хочуть розглянути питання безплатних перевезень пільгових категорій громадян у громадському транспорті Луцька.

Зокрема, обговорення стосуватиметься відповідних рішень виконкому Луцької міськради. Таких документів – як мінімум два. Так, свого часу у виконкомі прийняли рішення щодо переліку пільгових категорій громадян, яких возитимуть безплатно. Але, зі слів Осіпова, зазначати, що не вказані у цьому переліку пільговики не мають права не безплатний проїзд, як це роблять перевізники, – незаконно, адже виконком не створював перелік громадян, яких мають перевозити безплатно.

Він створив список категорій осіб, яким мають надаватися послуги бездотаційно, тобто, за рахунок перевізників. Інші пільговики мають право їздити і не платити за проїзд, а перевізник – право на відшкодування.

Ще одне рішення виконкому стосувалося «дітей війни». Так, у документі йдеться, що на маршрутах №№9, 18, 26, 27 та 47 ця пільгова категорія громадян може їздити безплатно. Лишень за умови, що одночасно у маршрутці перебуватиме не більше 7 таких людей. На це навіть передбачили гроші у міському бюджеті.

Щоправда, луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що безплатно «діти війни» зможуть їздити лише після того, як із перевізниками укладуть відповідні договори.

Під час засідання «регламентної комісії» також планують обговорити питання відшкодування грошей за перевезення пільговиків підприємцям-власникам маршруток.

Як зауважив Осіпов, перевізники стверджують, що їм не платять за пільговиків. Зокрема, за «дітей війни», інвалідів війни, членів багатодітних сімей.

«Але протягом останніх 5 років, якщо не більше, у департамент соцполітики Луцькради за відшкодуванням не звернувся жоден із перевізників. Якщо не звертаються, то, очевидно, не отримують. Бо це бюджетні кошти. Наперед ніхто ніколи гроші не видавав. Адже ці кошти називаються відшкодуванням», – зауважив депутат.

Андрій Осіпов запропонував варіант вирішення проблеми: «Можна визначити для кожного з перевізників пропорційне охоплення ринку і передбачити по приблизно 50 тисяч на відшкодвання проїзду усіх пільгових категорій громадян. Дамо ці гроші перевізникам і не будемо позоритися».

На думку обранця громади, таке «договірне бюджетне врегулювання» може стати достатнім для того, аби перевізники не ображали пільговиків, виганяючи їх із автобуса.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Осіпову виділити з власних ресурсів дану суму і продемонструвати що він справжній оберіг пільговиків.
Жодні відмазки не конають))))))))))))))))
Відповісти
Для початку варто, як на мене, заставити перевізників возити пасажирів лише з квитками, ну і, відповідно, сплачувати за продані квитки податки. А тоді вже можна (з чистою совістю) і від "держави" щось вимагати. А взагалі я вважаю що нашому місту потрібен один автопарк . Давно пора очистити місто від того маршрутного смороду і бардаку.
Відповісти
Останні новини
Депутат Луцькради пропонує «не позоритися» і дати перевізникам по 50 тисяч
13 лютий, 2014, 12:33