У прокуратурі Волині натякнули, що за страйк каратимуть

У прокуратурі Волині натякнули, що за страйк каратимуть
За участь у «несанкціонованому» страйку в прокуратурі Волині лякають «дисциплінарною відповідальністю».

У відомстві пояснюють, що страйк не може бути організованим на підтримку політичних сил, ‒ йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

«У мережі Інтернет та засобах масової інформації зараз часто зустрічаються заклики до громадськості взяти участь у загальнодержавному та місцевих страйках задля підтримки певних політичних сил», ‒ йдеться в повідомленні.

Проте, як стверджують у відомстві, акції, які у цих закликах називають «страйками», не мають нічого спільного із законодавчим поняттям «страйку».

«У відповідності до Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» під страйком розуміють тимчасове колективне добровільне припинення роботи працівниками (невихід на роботу, невиконання своїх трудових обов’язків) підприємства з метою вирішення розбіжностей між роботодавцем та найманими працівниками щодо умов праці та виробничого побуту», ‒ зазначають в прес-службі.

Тому страйк не може бути масовим заходом, організованим на підтримку тих чи інших політичних сил, ‒ переконують у відомстві.

«Учасники цих акцій мають усвідомлювати, що на найманих працівників, що беруть участь у таких заходах, не поширюються законодавчі гарантії. Участь у незаконному страйку є порушенням трудової дисципліни і може бути підставою для притягнення до дисциплінарної відповідальності. Учасникам незаконних страйків не виплачується заробітна плата та не проводиться нарахування трудового стажу. Окрім того, примушування до участі у страйку є кримінально-караним діянням, відповідальність за яке передбачена ст. 174 Кримінального кодексу України», ‒ резюмують в прокуратурі Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чим займаеться Прокуратура?
Полiтичними переслiдуваннями?
Відповісти
Ну тоді за помаранчеву ви недопрацювали усім догани та гнати в шию за невиконання прокурорських обовязків
Відповісти