Назвали «прогульників» Луцького виконкому

Назвали «прогульників» Луцького виконкому
Упродовж 2013 року три члени виконавчого комітету пропустили близько 70% засідань комітету.

Зокрема, йдеться про голову наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Віктора Чорнуху, який пропустив 24 засідання з 35, заступника президента корпорації «Богдан» Володимира Гунчика, який пропустив 26 засідань з 35 та начальника луцького міськвідділу Василя Марчишака, який пропустив 9 з 11 засідань, - пишуть Хроніки Любарта.

У інформації, яку надали в Луцькій міській раді, зазначено, що упродовж 2013 року в міській раді виконавчий комітет збирався 35 разів.

Узагалі був відсутній на засіданнях виконавчого комітету в 2013 році нинішній депутат Верховної ради України Євгеній Мельник. Втім його вивели зі складу комітету 27 березня 2013 року. Його місце посів Михайло Щур, який з 27 засідань пропустив лише два.

Дисциплінованими членами виконкому є луцький міський голова Микола Романюк та підприємець Юрій Циганюк. У них лише по три пропуски з 35 засідань. Окрім цього, заступник луцького міського голови Тарас Яковлев, якого в комітет включили 30 січня 2013 року, пропустив лише три засідання з 32. Його попередник Василь Байцим справно відвідав всі три з трьох засідань в 2013 році.

Серед решти заступників мера найменше пропусків має Лариса Соколовська (пропустила чотири засідання) та Юрій Вербич (не був на шести засіданнях). Віце-мер Святослав Кравчук пропустив десять засідань, а секретар Луцькради Григорій Пустовіт – сім.

У складі виконавчого комітету впродовж року було два представники правоохоронних органів, керівники Луцького міськвідділу. Роман Крохмаль пропустив 8 з 24 засідань. А його наступник Василь Марчишак, який зайняв місце у виконкомі 25 вересня 2013 року, відвідував засідання не так ретельно. Він не з’явився на 9 з 11 засідань комітету. Тобто прогуляв 81% засідань.

Підприємець Юрій Бондарук, якого вже в 2014 році вивели зі складу виконкому, пропустив 7 з 35 засідань.

У 2013 році в Луцькому виконкомі сталася ще одна заміна. 27 березня зі складу вивели Григорія Павловича (пропустив три з восьми засідань) та ввели Ірину Констанкевич (пропустила вісім з 27 засідань).

Загалом чисельність виконавчого комітету складає 13 осіб. У 2014 році Юрія Бондарука замінив заступник генерального директора з розвитку ТзОВ «Пакко Холдинг» Олег Крижанівський, а Ірину Констанкевич, яка стала депутатом Луцькради, виконавчий директор Благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Орест Маховський.

Довідка

Відповідно до регламенту Луцької міської ради, повноваження вносити на розгляд ради пропозиції про кількісний і персональний склад виконавчого комітету має луцький міський голова. За кандидатуру голосує рада, перед тим обговоривши у постійних комісіях і депутатських фракціях.

Цей орган розглядає проекти програм соціально-економічного розвитку міста, бюджету, координує діяльність виконавчих органів ради, підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності відповідної територіальної громади, заслуховує звіти про роботу їх керівників.

До слова, відповідно до ст. 51 Закону України «Про органи місцевого самоврядування», члени виконавчого комітету, крім тих, хто працює у виконавчих органах ради на постійній основі, на час засідань виконавчого комітету звільняються від виконання виробничих або службових обов'язків з відшкодуванням їм середнього заробітку за основним місцем роботи та інших витрат, пов'язаних з виконанням обов'язків члена виконавчого комітету, за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету.

Втім, як пояснила начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова, з бюджету грошей на години роботи виконкому не перераховують.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.