Акредитація для участі у відкритих заходах ОДА не потрібна, – медіаюрист

Акредитація для участі у відкритих заходах ОДА не потрібна, – медіаюрист
Акредитація чи її відсутність не може ускладнювати допуск журналістів на відкриті заходи, які організовують органи влади.

Про це у коментарі ВолиньPost’у розповів медіаюрист Інституту розвитку регіональної преси Олександр Бурмагін.

Новий голова Волинської ОДА Олександр Башкаленко зазначив, що в облдержадміністрації займуться розробкою положення щодо акредитації журналістів. Мовляв, для того, аби не допустити ситуацій, подібних до тієї, що трапилася під час його представлення на новій посаді 6 лютого, коли журналістів не пустили у приміщення облдержадміністрації.

Водночас, Олександр Бурмагін зазначив, що згідно з частиною 1 статті 26 Закону України «Про інформацію» відсутність акредитації «не може бути підставою для відмови в допуску журналіста, працівника засобу масової інформації на відкриті заходи, що проводить суб’єкт владних повноважень».

«Акредитація створює лише додаткові преференції для журналістів: попереднє повідомлення про захід, додаткові технічні можливості, забезпечення роздатковими матеріалами», – зауважив медіаюрист.

Утім, за словами Олександра Бурмагіна, чиновники цим зловживають і вигадують додаткові погіршення процедури допуску журналістів на відкриті заходи органів влади.

Тож, аби все відповідало ЗУ «Про інформацію», положення про акредитацію журналістів, яке розробляють у Волинській ОДА, потрібно буде детально вивчити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Акредитація для участі у відкритих заходах ОДА не потрібна, – медіаюрист
13 лютий, 2014, 16:32