Прокуратура не дозволила пом’якшити покарання волинянці

Прокуратура не дозволила пом’якшити покарання волинянці
Обласна прокуратура Волині не дозволила пом’якшити вирок, який суд виніс стосовно головного держвиконавця Луцького міського управління юстиції Наталії Трунової – завдяки апеляції жінці зменшили термін ув’язнення із восьми років до п’яти, однак прокуратура таки домоглася восьми років тюрми.

Про це інформує прес-служба обласної прокуратури.

Згідно з матеріалами кримінальної справи, колишній головний державний виконавець Другого відділу Державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції Наталія Трунова обвинувачувалася в тому, що з травня по листопад 2008 року вона зловживала службовим становищем і привласнила 1 мільйон 243 тисячі 515 гривень державних коштів.

Як розповіли в прокуратурі, ще 28 січня 2011 року вироком Луцького міськрайонного суду Наталію Трунову було визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.ч. 2, 3, 5 ст. 191 та ч.ч. 1, 2 ст. 366 Кримінального кодексу України й призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, на 3 роки та конфіскацією майна.

20 травня 2011 року апеляційний суд Волинської області за апеляцією засудженої пом'якшив призначене їй Луцьким міськрайонним судом покарання у вигляді 8 років позбавлення волі до 5 років позбавлення волі.

«Прокуратура Волині, не погодившись із такою ухвалою апеляційного суду, подала касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду України із розгляду цивільних та кримінальних справ. Ухвалою цього суду касаційну скаргу прокурора було задоволено, а справу направлено на новий апеляційний розгляд», - повідомив заступник прокурора області Анатолій Хомич.

Під час нового апеляційного розгляду колегія суддів судової палати із розгляду кримінальних справ апеляційного суду області постановила свій вирок по справі, яким залишено призначене вироком Луцького міськрайонного суду від 28 січня 2011 року Наталії Труновій покарання: 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади строком на три роки та з конфіскацією майна.

Задоволено і апеляцію прокурора та згідно ст. 54 Кримінального кодексу України позбавлено колишнього головного державного виконавця тринадцятого рангу державного службовця.

До слова, незабаром суд вирішить долю ще одного держвиконавця відділу Державної виконавчої служби Луцького районного управління юстиції. Службовець вимагав у жителя Луцька 1500 доларів США хабара за сприяння щодо прискорення виконавчих дій та надання можливості першочергового викупу на привселюдних торгах арештованого нерухомого майна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прокуратура не дозволила пом’якшити покарання волинянці
17 березень, 2012, 16:37